CSAT CFR

Sursele mele – și nu numai ale mele – spun că premierul Victor Ponta ar vrea să se folosească de faptul că deține controlul pe mai mult de două treimi din componența CSAT și să convoace o ședință extraordinară a structurii respective. Motivul? Privatizarea CFR Marfă și cererea unui nou gir pentru definitivarea ei.
Din acest moment sunt două scenarii posibile: primul este că se convoacă ședința, se propune introducerea pe ordinea de zi a subiectului în cauză și un membru oarecare se opune, invocând lipsa de competență a CSAT pentru a se pronunța pe afaceri comerciale. Subiectul cade, pentru că aici deciziile se iau doar prin conses, dar nu și privatizarea, pentru că nu va fi nici o decizie sau măcar recomandare făcută către Guvern. A doua variantă este că toți membrii acceptă discutarea contractului și apoi fie sunt toți de acord cu el fie se opun toți… ambele variante fiind greu de crezut pentru că ele implică fie ca Victor Ponta fie ca Traian Băsescu să recunoască o greșeală făcută în trecutul nu prea îndepărtat. Și atunci? Altfel, având drept de veto fiecare membru, nu se va adopta niciodată nicio decizie.
Și atunci … nimic, asta cu CSAT este o prostioară cu iz propagandistic, exact cum a fost și dorința președintelui de a prelungi interimatul la Transporturi!

Comentarii via Facebook

comments

Publicat in Editoriale. Bookmark permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.