Dezinformările se usucă precum rahaţii în soare

A fost o vară plină de ştiri bombă care ne-au ţinut cu sufletul la gură şi apoi s-au dezumflat, odată cu răsuflarea noastră de uşurare. Acum, ca orice ştire veche, se usucă în rigola presei la soarele fierbinte al ştirilor de azi… Ce mi-a ieşit asta!

Prima informaţie ce a mai alungat efectele caniculei premature a fost aceea că Guvernul Emil Boc va fi remaniat, greii din PDL fiind primii ce stau cu bagajele la uşa Palatului Victoria. Ne-am frământat şi am făcut liste până i-a strâns Traian Băsescu pe toţi la Snagov şi le-a spus că nu pleacă nimeni până-n septembrie. Subiectul a căzut în rigolă, a venit ploaia şi l-a târât spre canal.

A urmat căderea Galaţiului, apele urmând să şteargă de pe faţa pământului oraşul dunărean. Aici simt şi dorinţa intimă a guvernanţilor de a se mai schimba puţin agenda zilelor ploioase, când tot românul stă în casă şi se gândeşte la TVA şi la salariu. Câtă agitaţie, câte delegaţii oficiale şi apoi au trecut apele şi nu s-a întâmplat nimic. Poate a fost un noroc, dar nimeni nu va investiga ata. Se va duce pe rigolă. Ca şi dezvăluirile anuale despre ce s-a întâmplat la Apele Române sau despre digurile pe care s-au cheltuit bani grei şi nu s-au făcut sau s-au făcut de mântuială. Rigola e mare, le înghite pe toate şi la anul le va prelua din nou ca şi cum ar fi noi.

Cea mai dulce a fost însă informaţia despre războiul dintre Palatele Cotroceni şi Victoria. Câte discuţii, ce dezbateri, ceasurile au stat parcă-n loc să aflăm dacă Băsescu îi ia gâtul lui Boc. Câte surse, câte afirmaţii concrete! Toate demonstrează doar că trăim într-o ţară vie. Mai e puţin şi pleacă spre rigolă şi acest scandal care ne-a făcut să mai uităm de combinaţia nefericită de ploi şi caniculă.

Ştiţi care e concluzia? Dacă unul râde lângă tine, râzi cu el. Dacă unul dansează, dansează şi tu. Dacă unul munceşte în preajma ta…. nu-l deranja!

Comentarii via Facebook

comments

Publicat in Editoriale. Bookmark permalink.

4 Responses to Dezinformările se usucă precum rahaţii în soare

 1. Gheorghe says:

  Brambureala fiscală continuă: Vlădescu vrea impozitare progresivă, pe
  http://taxapenonvaloareaadaugata.blogspot.com

 2. Acelceeste says:

  – Dumneata ce faci aici?
  – Sunt in pauza.
  – Si dumneata?
  – Eu il ajut pe dansul.

  cu drag

 3. geo says:

  In soarele dezinformarii de bronzeaza domnul ministru Videanu.Si-a imbracat patriotic slipul pe maidanul din Videle. Cica,la vreme de criza, Coasta de Azur arde. Alaturi isi fac bezele complice doua beizadele:Elena si Sida.Se zice ca s-au despartit.Sanchi!Ala, pe bune,s-a despartit de Luminita Anghel.Berceanu se da cu avionul, Bercea se da victima de viol, Basescu se da la sinistrati, la Targul de fete de pe Muntele Gaina se da la reducere una pereche sotie(pe incercate).Opozitia se da de ceasul mortii sa tranteasca guvernul,leul se da mare,Boc se da la muschii protestatarilor,Madalina s-a dat batuta de depresie, dar speranta e in Dan Diaconescu care va demonstra Crima si, intre pauzele publicitare, va candida la Presedintie.Noi ne dam cu parerea. Astept ultimele dezinformari:salariile nu se vor reduce, ci, dimpotriva , vor creste cu 25%, pensile vor deveni toate nesimtite, iar eu nu voi avea zece kile in plus, ci in minus.
  PS. Mesaj transmis de Radio Erevan

 4. geo says:

  PS.PS.
  Rahatul s-a ieftinit in Turcia.La all inclusive.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.