Iubesc fără a fi îndrăgostit

Nu mai ştiu cum e când eşti îndrăgostit. Dar nu înamorat puţin, nu atras, nu să dai şi să primeşti mesaje care să te facă să nu lucrezi ore suplimentare, ci îndrăgostit lulea. Că tot sunt fumător de pipă! Să ţi se pară că adierea vântului printre copaci îi şopteşte numele şi chiar dacă plouă să te opreşti să asculţi doar ca îţi place cum sună. Nu, pentru mine vântu-i vânt şi atât. Să stai ca prostul în faţa unei florării să te gândeşti ce floare ar fi mai pe sufletul ei şi să cauţi în fiecare petală ceva care să-ţi amintească de ea.
Nu mai ştiu cum e când eşti îndrăgostit. Nu aşa, să îţi placă să stai cu ea, să vă placă aceleaşi mâncăruri, să ascultaţi aceeaşi muzică. Ci să cazi îndrăgostit de urmele ei pe nisip. Să ştii sigur că şi dacă se termină în mare undeva ele vor apărea din nou şi de acolo drumul sufletului tău va continua. Nu, acum ştiu doar că dacă urmele ei duc spre mare, aceleaşi urme se vor întoarce.
Nu mai ştiu cum e când eşti îndrăgostit. Iubesc liniştea când vedem împreună acelaşi film. Să ne îmbrăcăm pentru o petrecere, fără să ne sfătuim înainte, dar să vedem că ne asortăm. Mă gândesc, însă, la dragostea aia care te face să tresari când te gândeşti la ea. Şi ea să-ţi bântuie mintea atât de des încât să tresari tot timpul.
Nu mai ştiu cum e când eşti îndrăgostit. Dar ştiu cum e să iubeşti şi să te iubească. Nu e de ajuns, dar e bine!

Comentarii via Facebook

comments

Publicat in Texte de vineri. Bookmark permalink.

6 Responses to Iubesc fără a fi îndrăgostit

 1. Acel ce este says:

  Dragule
  Toate au Timpul si Locul lor.
  A trecut sau Inca nu este Timpul si Locul sa fi … daca o sa mai fi …
  cu drag

 2. Alecu Racoviceanu says:

  Mă bucur că ai reapărut, prieten drag, mi-ai lipsit!

 3. Magdalena Manea says:

  Dumnezeieste scris; dumnezeieste.

 4. Andreea says:

  iubesti si esti iubit ..insa nu ajunge….hmm…. Ce dar nemaipomenit este sa ai deja iubirea , si ce idee teribila sa 0 ascunzi sub fustita indragostelii …. Pentru tine, scriitorule, care descrii asa aproape usuratec tainele iubirii: „să îţi placă să stai cu ea, să vă placă aceleaşi mâncăruri, să ascultaţi aceeaşi muzică” iubirea pare-mi-se seaca rau. Ori voit seaca tocmai pentru a te lepada de ea cu viteza indragostelii care va urma ( la cat de nelinistita tanjeala ai dupa ea, stii cum e, cere si ti se va da) . ..Ce daca omul care te iubeste acum, savurand aceleasi mancaruri cu tine, poate in timp ce si gandu-i va fi fiind la ale sale petale de flori -neprimite si neatinse, s-ar putea sa ramana dara de fum in pauzele dintre indragostelile si sarutarile tale de nisip!? …mai vine si iarna….si vine des…cand vantu-i vant si ATAT! Nu contest dumnezeirea, dar sa compari coca cruda a giumbuslucurilor astora de dorinte cu …

 5. Pingback: We used to be much more | Marilena Guduleasa | Nu prea ştiu de ce-ţi scriu. Simt că am mare nevoie de o prietenie căreia să-i încredinţez nimicurile ce mi se întâmplă…. Poate că îmi scriu chiar mie. (Antoine de Saint Exupery)

 6. I says:

  si cum ar fi daca ai simti toate astea, toate, si totusi sa nu te iubeasca…mai bine ce simti tu,desi nu ti pare de-ajuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.