Pe 7 ianuarie, în Paris urma să fie amplasată şi o bombă? La un post de televiziune?

Este tot mai clar că Parisul trebuia să fie ţinta unei operaţiuni teroriste chiar şi mai odioase decât a fost. Celula teroristă formată din – aşa cum reiese din informaţiile de până acum – fraţii Cherif şi Said Kouachi şi concubinii Amedy Coulibaly şi Hayat Boumeddiene, dar evident sprijiniţi de mult mai mulţi complici şi informatori, plănuise o dublă lovitură pentru data de 7 ianuarie. Fraţii şi-au îndeplinit misiunea, executând 12 oameni în redacţia Charlie Hebdo. Apoi au fugit şi nimeni nu înţelegea de ce nu au rămas pe loc pentru a cădea în luptă cu forţele de ordine şi de ce au avut apoi un traseu haotic în timpul căruia se îndepărtau şi se apropiau de Paris. Simultan, adică tot la ora 14.00, trebuia să mai aibe loc un atentat, de data aceasta cu bombă. Dovada este explozibilul cărat după el timp de 50 de ore de Coulibaly. De ce nu l-a folosit în magazinul evreiesc? Pentru că astfel de luptători ai Jihadului nu gândesc, au o misiune şi mor încercând să o execute. Ori acel magazin nu era misiunea sa reală. A ajuns acolo dintr-o întâmplare.

Cred că Amedy trebuia să plaseze şi să detoneze bomba miercuri, la ora 14, dar ceva a intervenit. A întârziat, a pierdut momentul. Nervos, împuşcă o poliţistă în trafic. Dispare şi reapare, luând ostateci în Paris.

Care era ţinta? De asta au ezitat autorităţile franceze să intervină mai repede? Încercând să afle? Posibil. Într-o convorbire cu postul de televiziune BFMTV, Coulibaly recunoaşte ceva din acest plan şi spune că el trebuia să sincronizeze un atentat la un post tv. Minţea? Dacă nu, atunci ţinta ar putea fi tocmai acest post, BFMTV, la care au sunat pe rând fraţii asasini şi fugarul cu bomba. Dar dacă a minţit? Dacă teroriştii au o altă ţintă în vizor şi francezii nu ştiu încă numele acesteia?

Informaţiile probabil vor fi culese din anturajul ideologului care i-a „infectat” pe cei 3 cu teoriile Jihadului, Djamel Beghal, aflat în Paris, în arest la domiciliu.

Încă un lucru. Şi pe teren, după asasinatul din masă, şi în convorbirea cu BFMTV, Cherif Kouachi îşi afirmă apartenenţa la Al Qaeda yemenită, indicând şi imamul (mort de 3 ani) în numele căruia ar fi dus la capăt promisiunea teroristă de a suprima revista franceză. Are logică, Al Qaeda este inventatoarea atentatelor simultane, o „marcă înregistrată” la care ţine enorm. Astfel de acte teroriste „gemene” au apărut pentru ca acţiunile nebunilor de tip „lup singuratic” ( cum a fost autorul atentatului din Oklahoma, din 1995) să nu fie atribuite organizaţiei şi pentru că ele provoacă mai mult haos, împrăştie mai multă teroare.

Pe de altă parte, Amedy susţine că aparţine Statului Islamic.

Niciunul nu a minţit în interviuri, cele 2 organizaţii sunt de mult unite!

Comentarii via Facebook

comments

Publicat in Editoriale. Bookmark permalink.

4 Responses to Pe 7 ianuarie, în Paris urma să fie amplasată şi o bombă? La un post de televiziune?

  1. popateapa says:

    Iata ce spune un regizor sârb Fraţii Kouachi, înainte de atacul asupra celor de la Charlie Hebdo, au luptat împotriva lui Bashar al-Assad în Siria, sub comanda generalilor americani și cu sprijinul țărilor occidentale, inclusiv Franţa. Luptătorii pentru libertatea de exprimare din mass-media îmi spun că nu am voie să vorbesc despre asta, pentru că avem voie să vorbim doar despre victime. În timp ce oamenii de lângă mine știu că sunt extrem de mișcat de acest asasinat, nimeni nu are voie să ignore tragedia care se întâmplă în afara Parisului. Datorită unor țări ca Franţa, cetățenii din Siria sunt uciși de islamiști în fiecare zi. Eu sunt împotriva divizării pe criterii „esențiale” și „neesențiale”! Toți suntem oameni și toate viețile sunt prețioase. Opriți politica imperialistă a țărilor occidentale. Opriți violența de orice fel. Să încercăm să valorificăm viața umană în mod egal și vom fi mai aproape de o viață liniștită împreună”
    Totodată invit la lectură : Franţa. Atentatul şi urmările sale şi Fraţii Kouachi, terorişti şi victime ale imperialismului , pe http://www.ziarulluiipu.ro şi Atentatorii de la Paris au învins democrația şi Atacul terorist de la Paris, răspuns al politicii coloniale americane pe http:/popateapa.wordpress.com

  2. Pingback: Atentatorii de la Paris au învins democrația | Blogul lui Popa Țeapă

  3. Pingback: Atacul terorist de la Paris, răspuns al politicii coloniale americane | Blogul lui Popa Țeapă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.