Vis misogin

Nici măcar nu îi mai păsa ce va crede despre ea. Nu avea decât să o înjure, să o blesteme, să plângă sau să rămână impasibil, aşa cum îl ştia. Zâmbi, în timp ce îşi punea ultimele lucruri în portbagaj. Cândva impasibilitatea lui o fermeca, îi dădea fiorul acela plăcut că o trata aşa cum un bărbat adevărat întâmpină o primejdie. Cu cât devenea mai iminentă, părea că-l distrează, că-l atrage. Apoi a început să o doară. Şi acum pleca. A mai intrat în casă doar să verifice dacă nu a uitat ceva. Nu i-a lăsat nici un bilet, vede el că nu mai e. Îl privi dormind prin uşa întredeschisă a dormitorului. Şi-a spus că nu mai simte nimic şi a ieşit. Definitv.

În maşină a dat drumul la muzică. Era unul din discurile lui.

Să o ia dracu’ de muzică! Să-l ia dracu’ şi pe el cu toate poveştile lui despre cai, lupte şi vise pe marginea preeriei! Muzica aia sigur nu îi făcea bine. Nu mai avea efectul de altădată, când se cuibărea la pieptul lui şi îi asculta practic basmele de două ori, o dată în cuvinte şi o dată în vibraţia pieptului lui, care o făcea să tremure, să se creadă în siguranţă într-un singur loc din lume.

A scos discul şi l-a aruncat pe geam, din mers. Avea ea ce-i trebuie ca să nu îşi mai amintească toate prostiile. Cum îl lua ea în braţe când pierdea, cum el o lua în braţe când câştiga vreuna din bătăliile lui imaginare. Trebuia să şteargă din memorie clipele când el paria totul la poker, strigând că pe el nu îl iubeşte nimeni şi va câştiga, şi cum o săruta dacă nu îi intra cartea. Iar ea se gândea că or fi şi alte metode pe lume de a afla că îl iubeşte decât să piardă banii familiei!

Aparatul a citit noul disc şi a început să cânte. Se simţea puternică, în siguranţă oriunde.

O aştepta o viaţă nouă. Liniştită. O aştepta un om alături de care va clădi, va avea copii, îi va găti. Visa să ţină flori în fereastră. Să le ude şi chiar să le vorbească până se face cafeaua de dimineaţă. Visa să calce, măcar o dată în viaţă, un costum de haine, în loc să pună blugii pe sârmă ca să se usuce drept. Şi visând a ajuns. Avea deja cheie, dar celălalt o aştepta la geam. I-a deschis şi a ajutat-o la bagaje. Pe masă era micul dejun, iar bolul de cafea umplea atmosfera cu aromă.

S-a aşezat să-şi tragă sufletul. Era atâta linişte şi el îşi punea cu grijă lucrurile în geanta de serviciu. Deodată, de undeva din vecini, se auzi o muzică. Tresări, care era şansa? Nu se poate! Era Chely Wright, cu melodia care-i plăcea lui. Care le plăcea lor. Brusc întrebări o săgetară. Oare se trezise? Văzuse că a plecat? O fi înţeles ceva? Ce poveste o fi ţesut pentru dimineaţa asta? Cine i le va asculta mâine? Nici nu auzi când celălalt ieşise spunând „Ne vedem diseară, iubito”.  Undeva, într-o zare, un cal traversa în galop o mare de iarbă… Din coama lui săreau cuvinte şi sub copitele lui pământul vibra plăcut, transmiţând un sentiment de siguranţă. Ea zâmbi şi porni să caute un ghiveci să pună florile. Ştia că astfel de flashuri va avea toată viaţa.

P.S. Shut Up and Drive” cu Chely Wright, primul succes al acestei cântăreţe cu o carieră plină de întreruperi, suişuri şi coborâşuri. Din păcate pentru vocea şi chipul ei dumnezeieşti, în ultimii 13 ani ea a înregistrat doar 3 sau 4 hituri. În 2010 a recunoscut că este lesbiană şi, deşi fanii country sunt îndeobşte rednecks ce acceptă greu astfel de mărturisiri, pentru Chely gestul a însemnat o revigorare a carierei, semn că lucrurile se schimbă permanent.

I Drove All Night”, istorie a muzicii… Scrisă de Bill Steinberg şi Tom Kelly pentru Roy Orbinson, piesa a avut o traiectorie ciudată. Orbinson a înregistrat-o în 1987, cu doar un an înainte de moartea sa prematură, dar a fost difuzată abia în 1992. Era, însă, deja un succes, din 1989, când i-a dat strălucire şi nerv Cyndi Lauper. Trupul ei gol în mijlocul unui rest al Route 66 a mutat definitiv melodia în categoria celor ce nu mai pot fi cântate de bărbaţi. De altfel, versiunea lui Orbinson nu a mai avut nici un fel de răsunet. În 2003, Celine Dion încearcă un cover, dar nu a mai egalat succesul lui Lauper. Pur şi simplu, între o divă prin excelenţă şi o nebunatică…

Comentarii via Facebook

comments

Publicat in Texte de vineri. Bookmark permalink.

13 Responses to Vis misogin

 1. TANIa says:

  Cat adevar , cata realitate si cata durere exprima aceste cuvinte ….Cati dintre noi trec prin asa ceva….Sa schimbi ceva este foarte greu … Sa iubesti doua persoane in acelasi timp este foarte greu, este aproape imposibil…te macina, te aduce pe culmea cea mai inalta a nesigurantei..Frumos spus Alecu….Asta chiar imi place foarte mult!:) IAR CELE DOUA MELODII- MAGNIFICE!

 2. orghidan nicolette says:

  viata intre dorinta, reusita resemnare. Viata legata de un ,,EL” , viata intoarsa-n viitor, traita in trecut, viata ca moneda convertibila a prezentului. Trantesti usa-n nas incertitudinii si pui piciorul in pragul amintirilor. Si toamna infloresc magnolii.

 3. Mariana says:

  Cele doua melodii…superbe, fetele stiu ce spun…ele simt altfel aceste melodii! Iar textul, graitor…ne regasim mereu in cateva fraze scrise de un barbat, cu mult talent si tact.
  Va multumesc!
  Astept mereu vinerea….cand textele prind viata aici!

 4. Gabriela Cincan says:

  Nu prea inteleg de ce ador aceste randuri si evident abaia astept sa mai vina inca si inca…o vineri.Ideea de a scrie in compania muzicii mi se pare tentanta si benefica ambelor suflete..a celui ce scrie(tare as fura si eu o procedura de genul acesta) dar si a celui care citeste. Deocamdata atmosfera e asa…tentanta si ceea ce e tentant atrage multe suflete.
  Despartirea sau cel putin ruptura lasa in urma pentru ambii „aroma cafelei impreuna” si nu numai. Timpul va da sens si culoare trecutului poate intr-o lumina neabordata.
  Fiecare melodie iti aduce cele doua ipostaze ale femeii ( mai dulce si .. razvratita) ..Hm, femeia cea care ramane vesnic o enigma!

 5. catalina says:

  Draga scriitorule la fel ca in fiecare vineri ai scris o alta fila de viata, e foarte reala si deaceea e frumoasa.Chiar daca nu am inteles niciodata acest mod(dublu) care implica si tradare ,e frumoasa diversitatea .Multumim pt povestire si muzica.Astept cealalta vineri,multa iubire si sanatate!

 6. orestia says:

  santeti un observator rafinat al trairilor unei femei…
  un suflet sensibil si frumos.multumesc!

 7. Carmen Moraru says:

  Dualitate in sufletul unei femei?! hmmm …..in fond de ce nu? Sa incercam sa intelegem si asa acceptam asta atata timp cat totul pe lumea asta e dual! Felicitari pentru scrierile dumneavoastra ,astept nerabdatoare vinerea viitoare.

 8. zeltera says:

  Si ‘urmatorul’ trebuie sa merite o sansa, intr-adevar. Altfel cum putem sti ce ar fi putut sa fie…

 9. misandra says:

  adorabil termenul „celalalt”, am senzatia ca in jurul lui se tese toata intriga

 10. nellie says:

  Si-nca odata ajung la concluzia ca femeia trebuie sa iubeasca cit mai putin dar sa fie iubita de cit mai multi…cred ca ar trebui sa fie egoista desi …
  …stiu ca este aproape imposibil si suntem prea sensibile de tot ce se petrece in jurul nostru, si de cele mai multe ori suferim din.. daragoste si pentru dragoste… .
  Foarte frumos.. si sunt sigura ca aceasta este povestea multora care au plecat si au plins de dor, si ar putea fi acelora care au ramas si au plins regretind…

 11. Raluca says:

  Exista un loc unde te simti protejata..acel loc unde este el mereu alaturi de tine..acest om iti ofera amintirea de ieri,fericirea de astazi,promisiunea de maine..te iubeste nebuneste si tu il iubesti..nu in felul in care ti-ai dori, insa acel sentiment exista si multa vreme a trecut pana ce ati reusit amandoi sa claditi o adevarata relatie.Insa..apare „celalalt EL”..acesta este momentul in care linia vietii se abate de la cursul ei obisnuit..te aflii dintr-o data la o rascruce de drumuri insa nu stii pe care dintre ele sa apuci..pentru ca oricare cale vei alege, te vei gandi apoi la cealalta si oare ai facut alegerea gresita?”Celalalt El” iti trezeste acea dorinta nestapanita si este acel ce te face sa ramai fara suflu.Desi stii ca nu merita..nu te poti indeparta de acest sentiment..un sentiment tare inselator..Tu esti cea ce vei lua hotararea..Depinde numai de tine..Restul..face parte din destin..Raluca Tudorache(Alecu,imi place foarte mult ceea ce scrii)

 12. mixed_up_mind says:

  De fiecare data incep sa citesc articolul politic, ajung la jumatate si „trag pe dreapta”, la cel literar, si nu ma mai opresc pana la sfarsit 🙂

 13. Corinas says:

  Multumesc; pentru Cyndi Lauper si pentru vis 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.