2013 – Horoscop general

Muzica asta…

Randy Travis – I’m Gonna Have a Little Talk With Jesus

… îl adormea. Sau poate textul îl făcea să-și simtă pleoapele grele, acoperind, treptat, ochii, în spatele ochelarilor. Apoi îi căzu bărbia-n piept, mâna dreaptă se destinse și lăsă să cadă broșura viu colorată din care nu apucase să citească decât titlul: ”2013 – Horoscop general”.

Cam atunci pe umărul lui stâng se așeză un piitic îmbrăcat în roșu și negru. Zburase până acolo? Cui îi pasă? Piticul își aranjă hainele și îi șopti: ”La ce mai citești horoscopul? Nu știi cum va fi? E două mii… treisprezece! Treisprezece! Al 13-lea invitat de la Cina cea de Taină moare, trădează! Pe 13 au dispărut în temnițe Templierii! Mai ai nevoie de argumente? Uite, Moartea XIII la tarot, Moartea. Hi hi hi!”

Piticul roș-negru încă se hlizea, când a observat că pe umărul drept avea un alt pitic, de astă dată îmbrăcat în alb și albastru. Vorbi și acesta: ”Prostii! Nimeni nu știe care era al treisprezecelea, cel care renaște sau cel care trădează… Depinde de tine să alegi care conotație o vei da acestui an.”

Cel roș-negru deveni roșu la față: ”Te iei după drogatul ăsta? Trage ambrozie pe nas! 2+0+1+3=6 ! Scrie numărul ăsta de 3 ori și afli dacă mai renaște ceva după asta! O să dormi tot anul, planurile vor deveni visuri!”

Piticul alb-albastru se ridică-n picioare. Era nervos, vorbi răstit: ”6 e compus din două numere prime, 3! Dacă stai lângă jumătatea ta perfectă, veți trece împreună peste toate. Te așteaptă un an în care singurătatea poate fi nefastă, dar cuplurile vor avea în ele energia succesului.”

Celălat forță nota: ”E bine dacă sunteți un cuplu, vă țineți de mână și treceți peste spaime! Haha, poate nu știi, dar 2013 începe într-o marți și se termină la fel! 3 ceasuri negre, momentul ideal să-ți spui dorințele! O zi întreagă sub semnul lui Marte, lupte, orgolii, aroganță și egoism bine ați revenit printre noi!”

Piticul celălalt își dădu pe ceafă boneta albă și strigă: ”Prostule, o începe anul marțea, dar nu într-un ceas rău! Primul ceas rău e la răsărit, pe la 8 și 56, Dumnezeu știe câți ani care nu începeau marțea au început de fapt sub semnul lui Marte sau Saturn! Pune-ți dorințele, concentrează-te pe ele, cum faci în fiecare an și vezi la sfârșit ce se împlinește și ce nu! Eu cred că ora zero va fi între semnul lui Mercur și al Lunii, așa că poate la anul o pui de o afacere nouă!”

Nu apucă să termine pentru că îl văzu pe cel roșu cum încerca, agățat de gulerul cămășii să treacă pe umărul drept. Restul argumentelor se pierdură în încăierarea care a urmat.

PS Vă privește dacă luați sau nu de bune câteva din afirmațiile celor doi pitici. Oricum, astrele, numerele, semnele predispun, omul este cel care dispune.

PPS Și cu această idee ajungem la esența piesei alese pentru azi, o baladă western ( poate goespel) tradițională, interpretată în 1991 de Randy Travis. O să am o discuție cu Iisus! De neacceptat pentru un ortodox! Cum adică ”discuție”, prin rugi îi vorbim lui Dumnezeu, iar el ne răspunde prin semne, nicidecum prin cuvinte, Dacă unora dintre credincioși le vorbește – iar ei nu aud, clinic, mai multe voci – atunci ei răspund prin fapte, nu se întind la discuții cu Creatorul. Dialogul efectiv e exclus. de aceea piesa ascunde un mesaj creștin foarte puternic și, mai ales, rar. Și poate adevărat!

Comentarii via Facebook

comments

Publicat in Texte de vineri. Bookmark permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.