Adevărații beneficiari ai scandalului plagiatului: Crin Antonescu și Dan Diaconescu

Când doi se ceartă… știți continuarea, deși, în politica noastră actuală, finalul zicalei devine: al treilea și al patrulea câștigă.
Sunt 3 elemente care trebuie luate-n calcul când interpretezi ce se întâmplă la această oră pe scena politică. Primul este explicația de ce nu câștigă PDL din dezbaterea despre posibilul plagiat al lui Victor Ponta. În primul rând ”vinovați” pentru acest lucru sunt cei doi apropiați ai președintelui, Daniel Funeriu și Mircea Miclea, implicați în acest scandal. PDL uită că unul dintre motivele pentru care a ajuns să se bată electoral cu PP-DD și UDMR este asocierea cu Traian Băsescu, personaj cu o cotă foarte scăzută de încredere, dar cu una foarte crescută de antipatie publică.
Apoi intervin în discuție cei care regăsesc în acest scandal un argument în plus pentru a căuta partide anti-sistem. Câștigător clar e partidul lui Dan Diaconescu. Ar fi putut atrage alegători din acest conflict și Noua Republică – bănuita Albă ca Zăpada – dar declarațiile de la Convenția PDL de sâmbătă au pus deja o ștampilă de ”tabără” și asupra acestei mișcări. Așa că singurul câștigător la această ”categorie” este PP-DD.
Mai sunt – cei mai mulți – alegătorii USL pe care dezvăluirile îi deranjează, le scad încrederea în Victor Ponta, dar nu renunță la imaginea Uniunii de alternativă la regimul ”PDL-Băsescu”. Aici e în real avantaj Crin Antonescu, marele absent al acestui scandal. El a reușit să se abțină de la orice declarație și pe tema Bruxelles și pe cea a plagiatului.

Comentarii via Facebook

comments

Publicat in Editoriale. Bookmark permalink.

2 Responses to Adevărații beneficiari ai scandalului plagiatului: Crin Antonescu și Dan Diaconescu

  1. Pingback: N-am mai primit,… « Daurel's Blog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.