Al doilea şi al treilea scenariu cu Blaga. Locul lui Geoană…

În atâtea dezbateri pe tot felul de teme, care de care mai năstruşnice, de la Legea lui Ghişe la cum vede viaţa Corpul Poliţiştilor, a trecut relativ nebăgată în seamă o ştire care sigur va provoca relativ curând dezbateri ample. Pe 28 septembrie, „surse” din grupul parlamentar al PDL au spus că, dacă PSD va declanşa procedura de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu, senatorii democrat-liberali vor demara procedurile de înlocuire din funcţie a lui Mircea Geoană. Sigur, pretextul era plecarea lui Traian Igaş de la conducerea grupului şi nevoia înlocuirii sale, dar adevăratul motiv este că începerea demersurilor de suspendare ar putea duce rapid la momentul în care prerogativele sunt preluate de al doilea om în stat, preşedintele Senatului. Ziua de 28 septembrie mai înseamnă ceva, discursul lui Traian Băsescu de la învestirea lui Igaş confirmă că nu este în război cu Vasile Blaga şi că, prin felul în care îi asigură ieşirea de la Interne, vrea să îl folosească în continuare. Până acum niciodată preşedintele nu a mulţumit cuiva public pentru activitatea pe o anumită funcţie.

Atunci a apărut ipoteza că Blaga ar putea fi premierul menit să oprească visul Opoziţiei privind alegerile parlamentare anticipate. Intuirea acestei scheme a schimbat discursul liderilor PSD şi ai PNL, care au încetat să-l mai laude pe fostul ministru, noul registru fiind că o demisie de onoare ar fi trebuit să vină din partea întregului Cabinet. Chiar şi susţinători ai puterii portocalii au început să îl atace.

În culise, însă, se mai vorbeşte de un plan care porneşte tot de la influenţa bihoreanului în toate grupurile parlamentare. E vorba de susţinerea sa pentru şefia Senatului. Asta ar rezolva parţial problema succesiunii temporare a tronului prezidenţial, dar ar produce mari tensiuni în partid. Aşa că…

Ştiţi care ar putea fi adevărul? Blaga ar putea fi un premier care să pună Opoziţia în dificultate ca discurs public sau un preşedinte de Senat care să strângă voturile mai uşor ca Radu Berceanu, Petre Filip sau Cristian Rădulescu, dar, în general, când în jurul tău se ţes prea multe scenarii de mărire, soarta e ca biroul tău din Modrogan să devină un cavou cu terasă şi aer condiţionat.

Comentarii via Facebook

comments

Publicat in Editoriale. Bookmark permalink.

One Response to Al doilea şi al treilea scenariu cu Blaga. Locul lui Geoană…

  1. buster keaton says:

    e petru filip, de la oradea mare, nu petre filip

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.