Albă ca Zăpada, amenințarea ca piticii să stea uniți

Sacrificarea lui Sebastian Lăzăroiu pe altarul prieteniei PDL cu UDMR a readus în actualitate dezbaterea despre un nou partid, cel alintat drept Albă ca Zăpada. Momentul este, într-adevăr foarte bun, în PDL fiind multe discuții pe tema amenințărilor indirecte privind un eventual rezultat al alegerilor interne care să nu fie pe placul președintelui Traian Băsescu, amenințarea cea mai clară fiind înregistrarea mărcii ”Mișcarea Populară” pe numele Ioanei Băsescu.

După cum văd eu lucrurile, apariția unui partid nou nu va rezolva problema nehotărâților sau a nemulțumiților. Cred că disputa se va da între USl și PDL, lupta fiind nu atât în dezvăluiri serioase (vehemența din zilele noastre făcând publicul să le perceapă ca detalii) cât în cancanuri și, evident, în munca ”de la om la om”, prin cadourile electorale. Nici un partid nou nu poate lupta cu asta. Sigur, se va spune că ”așa nu se va schimba nimic niciodată”. Probabil, dar eu cred că asta e. UNPR, PC sau alte formațiuni apărute în peisajul politic la umbra unor partide mai mari nu sunt exemple de reușite în domeniu, dimpotrivă…

Cred că toată această tevatură este semnalul – nu subliminal, ci de-a dreptul asurzitor – este doar avertismentul că Traian Băsescu și-ar lua mâna de pe un partid care-l alege pe Vasile Blaga președinte. Atât pentru tabăra din microbuzul albastru, cât și pentru cea format din veteranii vremurilor ”pomului copt și omului bun”.

Comentarii via Facebook

comments

Publicat in Editoriale. Bookmark permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.