Bercea Mondialu’ şi Mircea Băsescu, un scandal stins cu o vâlvătaie

Cred că ieri, prin propagarea şi, mai ales, prin repetarea obsesivă a ştirii despre presupusa mită dată de Bercea Mondialu’ lui Mircea Băsescu, s-a încheiat definitiv scandalul privind legăturile dintre fratele preşedintelui şi interlopul oltean. De aceea, cred că merită câteva rânduri modul în care această ştire a apărut. Joi dimineaţă au avut loc percheziţii în mai multe oraşe, la adrese ce au legătură cu neamurile lui Sandu Anghel. Pe lângă imaginile vii – cu pirande nervoase – a fost şi un regal de informaţii jurnalistice. Doctorul bănuit că a luat o jumătate de milion de dolari, evaziuni fiscale de miliarde de lei vechi şi… bănuiala că Mircea Băsescu a luat bani pentru a-l scăpa pe Bercea de dosarul cu tentativa de omor. Din informaţiile mele, toate au fost date de procurorul de caz sau de oamenii săi, acelaşi anchetator care a uimit audienţa acum ceva timp, spunând că arestarea lui Bercea va tăia finanţările multor persoane importante.

Pe ce te bazezi când spui că un om – fie el chiar fratele şefului statului – este cercetat? Din cele spuse – de data asta chiar pe surse –, datele ar fi o convorbire între două rude ale lui Sandu Anghel în care, în încercarea de a-l convinge pe celălalt să fie retrase declaraţiile incriminatoare făcute iniţial de nepotul rănit, sunt aduse tot felul de argumente privind puterea lui Bercea, printre care şi acela că i-ar fi dat bani „cumătrului”. Adică o vorbă spusă la disperare, imposibil de probat, chiar dacă respectiva rudă – învinuită şi ea într-unul din dosare – ar fi dat declaraţii care să confirme spusele la telefon.

Mai interesant, decât informaţia despre nimic, este faptul că declaraţiile lui Traian Băsescu despre acest subiect au evoluat. Dacă la început vorbea despre faptul că el şi fratele său nu fac casă bună cu infractorii, miercuri, cu doar câteva ore înainte ca ştirea despre Mircea Băsescu să umple televizoarele, spunea că, dacă fratele său a făcut infracţiuni, să plătească. Ştia de informaţia ce urma să apară? Ştia că e iarăşi o gogoaşă ce se va umfla şi că, indiferent de atitudinea sa publică, se va stinge în derizoriu? Nu ştiu şi nici nu prea mai are importanţă… case closed, vorba americanilor.

P.S.: Tentativa de omor pentru care a fost arestat Bercea ar putea deveni vătămare corporală gravă, date fiind concluziile raportului medical asupra rănilor nepotului Mondialului…

Comentarii via Facebook

comments

Publicat in Editoriale. Bookmark permalink.

One Response to Bercea Mondialu’ şi Mircea Băsescu, un scandal stins cu o vâlvătaie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.