Cezar Preda, șeful negociatorilor PDL pentru formarea Alianței de Centru-Dreapta

În timp ce toți ochii sunt îndreptați spre validarea sau invalidarea referendumului din 29 iulie, trei partide avansează cu organizarea unei alianțe de centru-dreapta. E vorba de PNȚC-D, Noua Republică și PDL. Negocierile sunt făcute de Aurelian Pavelescu, Mihail Neamțu iar șeful negociatorilor democrat-liberali este prim-vicepreședintele Cezar Preda. Participă la discuții și Inițiativa Civică a lui Mihai Răzvan Ungureanu și Fundația Creștin-Democrată, reprezentată de Adrian Papahagi.

Deocamdată s-a decis publicarea programului politic al viitoarei alianțe, probabil se va chema Manifest pentru România, document la care participă democrat-liberalii Monica Macovei, Cristian Preda și Sever Voinescu, toți trei fiind și membri fondatori ai fundației lui MRU. Documentul va fi lansat cel mai probabil pe 23 august, la sediul Inițaitivei Civice de Centru-Dreapta. Se lucrează și la un program economic al alianței, Adriean Videanu fiind cel desemnat să adune propunerile democrat-liberalilor.

Apoi, până pe 20 septembrie, va fi înregistrată alianța electorală, formată din cele 3 partide, și va fi semnat un protocol de colaborare cu fundațiile.

Numele nu este clar încă, se lucrează pe focus-grupuri, dar sigla va fi aproape sigur inima, semnul electoral al popularilor europeni.

În curând, pe siteul Pagina Întâi va apărea un amplu material despre negocierile pentru nașterea acestei alianțe.

Comentarii via Facebook

comments

Publicat in Editoriale. Bookmark permalink.

One Response to Cezar Preda, șeful negociatorilor PDL pentru formarea Alianței de Centru-Dreapta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.