Coabitarea. Neputându-se ține de mână în văzul lumii, doi bărbați se tachinează

Dacă ar fi coabitarea asta de care vorbește toată lumea un gest între doi bărbați aflați pe o insulă pustie, cei doi puteau chiar și să se țină de mână, seara, la un foc de tabără. Dar ei coabitează fiindcă reprezintă niște grupuri de oameni, mânați în aa-i susține pe cei doi de interese de cele mai multe contrare celeilalte tabere. Așa că năbădăioasa coabitare cere și sacrificii.
Vă pun câteva întrebări retorice, în speranța că veți privi și din alt unghi furtuna de vară iscată joi de declamațiile lui Victor Ponta și Traian Băsescu:
Poate Băsescu să laude continuu Cabinetul Ponta și în paralel să pună umărul la construcția partidului Mișcarea Populară – cel cu apelurile disperate din Grădina Botanică – criticându-l pe Vasile Blaga că nu face opoziție la Guvernul USL? Poate Ponta să țină armatele pesediste și peneliste unite dacă nu reia discursul din vara anului trecut privind valabilitatea Referendumului pentru demiterea ”coabitantului”? Mai poate președintele să insiste pe Parlamentul unicameral – unicul scop al acestui demers fiind găsirea unei cauze comune pentru piticii dreptei naționale – dacă nu critică aprig Constituția în viziunea USL? Poate premierul să mai amenințe companiile de stat cu procurorii dacă nu critică și anchetele de după referendum?
Lista poate continua, ideea fiind că Băsescu și Ponta se vor lupta, dar nu acum, acum se tachinează de ochii armatelor care-i țin sub observație.

Comentarii via Facebook

comments

Publicat in Editoriale. Bookmark permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.