Despre Justiție, corupție și imagine

De la început spun că discuțiile interceptate în dosarul judecătoarelor de Tribunalul București sunt halucinante. Două femei care știu posibilitățile tehnice ale anchetatorilor români poartă discuții libere despre bani ca și cum prinderea lor le-ar fi adus un premiu și nu ani grei de pușcărie. Mai mult, judecătoarele par să nu înțeleagă interesul național – pe bune! – din anumite dosare, cum ar fi cel al magnatului Nelu Iordache, de a cărui inculpare depinde direct redeschiderea programului european Transporturii.
Problema la care mă gândesc acum nu e probatoriul, la o primă vedere pare din categoria ”beton”, ci faptul că pe 18 martie cele două judecătoare urmau să se pronunțe în privința eliberării înainte de termen a lui Adrian Năstase. Decizia de lunii pare acum previzibilă. Veți spune ”Da, speriați, judecătorii vor admite recursul DNA și îl vor menține pe Năstase în arest!”. Eu nu cred asta, dimpotrivă, impresia mea este că recursul va fi respins, fostul premier eliberat și asta nu dintr-un spirit de frondă față de DNA care le-a ridicat două cplege, ci pentru simplul motiv că Năstase ”și-a împlinit” termenul.
Aceeași decizie urmau – cel mai probabil – să o pronunțe și Antoanela Costache și Viorica Dinu. Faceți un excercițiu simplu de imaginație: ele îl eliberează pe Năstase și, după un interval oarecare de timp sunt ridicate pentru faptele pe care acum le acuză toți la unison… Mai era primiită la fel arestarea celor două? Evident că nu, așa că reținerea era imperios necesară, tocmai pentru a nu se ridica problema ”pedepsirii” celor două juriste pentru decizia pronunțată. Cred că arestarea lui Costache și Dinu înainte de judecarea eliberării lui Adrian Năstase este și o dovadă că DNA ia serios în calcul pierderea recursului și a hotărât atunci să nu compromită ca imagine ancheta de la Tribunal.

Comentarii via Facebook

comments

Publicat in Editoriale. Bookmark permalink.

One Response to Despre Justiție, corupție și imagine

  1. Mitica says:

    Bravo ! Sinteti primul care sesizati adevarul si o spuneti public ! Mai adaugati ca respectivele urmau sa judece si dosarul lui Dan Voiculescu !
    Or fi foste femeile alea corupte, dar nu sint singurele ! Si procurori nu sint ??? Traim vremuri grele si e doar inceputul !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.