Eutanasie înseamnă mierlire! Iar prinderea ne costă 219 ron pentru fiecare câine. Cine va mai avea bani să-i țină?

Câteva considerații despre problema câinilor fără stăpân:
”Eutanasie” în acest caz înseamnă ”mierlire” sau, mai degrabă, ”sacrificare” a unor ființe pe altarul liniștii noastre. Termenul elegant nu are legătură cu realitatea din teren sau, mai bine zis, din padoc. De ce chin îi scapă cel care omoară câinii? E un termen folosit din ipocrizie, cinic, total impropriu. O minciună acceptată de noi toți, deranjați peste măsură de lătrăturile din stradă. Un cuvânt care, însă, nu schimbă adevărul.
A doua idee, suntem singura nație care a organizat simultan un miting pentru salvarea sălbăticiei dintr-o zonă a țării și unul pentru îndepărtarea unor sălbăticiuni din stradă.
Și a treia, știți cât costă, potrivit documentelor trecute de Primăria Capitalei prin Consiliu, prinderea și transportul la adăpost a unui singur câine? 219 lei! Mai mult decât orice intervenție, de exemplu, a Salvării pentru un om! Și adăugați la cifre faptul că au fost agreate deja trei firme, fiecare cu aproximativ 30 de echipaje care să umple de câini tot atâtea mașini cu câte 10 locuri. Într-o zi de lucru plină, o astfel de firmă poate încasa de la Primărie și 5000 de euro!

Comentarii via Facebook

comments

Publicat in Editoriale. Bookmark permalink.

One Response to Eutanasie înseamnă mierlire! Iar prinderea ne costă 219 ron pentru fiecare câine. Cine va mai avea bani să-i țină?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.