Exclusiv. Povestea telefonului dintre Adrian Năstase și Constantin Balaban Grăjdan

Ca și la cealaltă dezvăluire despre cazul ”ISC-Trofeul Calității” – pe care o puteți reciti AICI – trebuie spus că, deși a curs un fluviu de cuvinte despre acest caz, adevărul – parafat legal, evident – e departe de a fi stabilit. Așa că…

Povestea telefonului despre care vorbește toată lumea, ba chiar deja s-a făcut și un banc pe tema sa: În noaptea de 21 spre 22 mai, luni spre marți, Balaban a lucrat la el acasă. Pe 18 fusese numit inspector general la inspectoratul proaspăt trecut din subordinea MDRT în cea a premierului. Pe 21 convocase două ședințe cu noii subordonați ca să le prezinte o listă cu schimbările pe care urma să le facă.

În acea noapte, el spune că a lucrat la o viitoare organigramă a Inspectoratului de Stat pentru Construcții. În zori, pe la ora 5, susține că s-a jucat la telefon și… l-a apelat din greșeală pe Adrian Năstase!

Ar fi închis repede, înainte de a i se răspunde. Peste vreo oră, Năstase l-ar fi sunat înapoi. Au vorbit 49 de secunde… neinterceptate, cel puțin așa se știe până acum.

În absența unui suport tehnic, luăm de bună versiunea că Balaban și-a cerut scuze că a apelat aiurea, dar că, dacă tot vorbeau, vrea să-i spună că a elaborat o nouă organigramă a ISC și că… are nevoie de sprijin ca să o poată impune! Cât îl interesa pe Năstase la ora aia, cu o zi înainte de proces, dacă secretarul general al ISC își păstra sau schimba atribuțiile? Dumnezeu știe.

Pe 22 mai, Balaban s-a întâlnit cu un director repus în funcție prin decizia instanțelor, după ce fusese dat afară. Întânirea o stabiliseră telefonic pe 21, când directorul i-a solicitat o discuție, pentru a vedea dacă mai e nevoie de el.

Restul îl găsiți AICI.

PS Uite și bancul, auzit la o masă de ziariști:

Sună telefonul, la ora 5 dimineața.

-Grăjdi, tu ești?

-Da, cine-i acolo?

-Adi sunt.

-Ah, bună dimineața…

-Te-am sunat să-ți urez ”la mulți ani” cu ocazia zilei lui Alexandru Ioan Cuza

Comentarii via Facebook

comments

Publicat in Editoriale. Bookmark permalink.

One Response to Exclusiv. Povestea telefonului dintre Adrian Năstase și Constantin Balaban Grăjdan

  1. Pingback: Crâmpeie electorale « Popateapa's Blog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.