Exclusivitate. Scânteia certei dintre Crin Antonescu și Andrei Chiliman. O scrisoare pierdută în FACSIMIL

Multă lume s-a întrebat ce i-a stârnit furia președintelui PNL Crin Antonescu de l-a demis de la conducerea organizației de București pe Andrei Chiliman, primarul Sectorului 1. Sigur, la bază sunt certurile de la Sectorul 6, unde Antonescu îl are ca favorit pe Rareș Mănescu iar despre Chiliman circula zvonul că l-ar susține pe Ștefan Florescu, chiar dacă asta îl enervează pe Cristian Popescu Piedone. Nu știu dacă e adevărat sau nu, deși un document prezentat azi, puțin mai jos, arată că inițial Andrei Chiliman susținea candidatura lui Mănescu la 6. Mai mult, lăsându-l pe Dan Cristian Popescu să se lăfăie pe afișele din Sectorul 2 ca și cum ar fi candidatul USL la alegeri, Chiliman a creat ”la centru” impresia că a cedat ”șasele”, primind la schimb o campanie inutilă ( pentru că neculai Onțanu nu pare a fi ușor de bătut ) de imagine pentru un prieten.
Pe acest fond tensionat, la 31 martie, organizația de București a trimis la secretariatul general al PNL o scrisoare pe care, în premieră o puteți citi AICI.

Pe 2 aprilie, la o ședință a conducerii PNL, Chiliman a citit ”în plen” acest document, acesta fiind evenimentul rememorat de Radu Câmpeanu în interviul de după demiterea primarului. Pe 9 aprilie, conducerea PNL decide decapitarea organizației de București, a celei de la 2 și a celei de la 4. Bine, Geani Dinu a picat ” la grămadă”, el ispășind declarațiile anti-Piedone de acum trei săptămâni.
Din scrisoare rezultă clar că structura condusă de Chiliman îi cerea lui Crin Antonescu – singurul abilitat să negocieze și să parafeze candidații cu Victor Ponta – să țină cu dinții de fiecare poziție, de la cele în Consiliul General la cele de consilieri locali. Adică să nu accepte la București paritatea de 1 la 1 impusă de declarațiile publice de până acum ale copreședinților USL.
La scrisoare a fost atașată o alta, din luna septembrie a anului trecut, în care aceeași organizație propunea ca PNL să aibe candidați la sectoarele 3 și 6.

Interesant în ACEST al doilea document este și ce personalități ”măsurase” partidul pentru sectoarele Capitalei, Mircea Diaconu, Cristian Țopescu sau Alina Gorghiu. Nu știu rezultatele, dar cert e că personalitățile respective nu se regăsesc acum pe liste.
Mai trebuie făcute câteva considerații, interesul PNL este, după mine, menținerea USL. Fragilitatea alianței este dată de orgolii și este evident că propunerea lui Chiliman lezează orgoliul aliaților din PSD. Mai mult, susținerea unor candidați proprii la 3 și 6 e făcută înainte de răs-răsucirea lui Cristian Piedone Popescu, eveniment ce a schimbat multe pe tabla de șah a electorilor din Capitală. Sursele mele spun că liberalii bucureșteni acceptă orice decizie luată la negocierile copreședinților USL, chiar și  o paritate de 1 la 1 în consilii, în ciuda sondajelor de opinie.

Comentarii via Facebook

comments

Publicat in Editoriale. Bookmark permalink.

3 Responses to Exclusivitate. Scânteia certei dintre Crin Antonescu și Andrei Chiliman. O scrisoare pierdută în FACSIMIL

  1. Pingback: Apa de ploaie « Teo Negură – Trafic cu hituri

  2. Pingback: De pe margine « Teo Negură – Trafic cu hituri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.