Iubesc femeia (ideală)… și pe prietenele ei

Nu am curajul să deschid următorul subiect fără o anumită muzică pe fundal.

Cristian Vasile – Iubesc femeia ( compozitor Ionel Fernic)

Căprui, negri sau albaștri, fie și verzi, ochii femeii ideale trebuie să fie adânci, să te uiți în ei și să simți cum te scufunzi în apa mării sau că ești prizonier undeva în străfundurile lumii, din irișii ei venind o singură rază de lumină, salvatoare.
Părul femeii ideale trebuie să fi precum drumul vieții din prevestirile ursitoarelor. Gros, să nu te lase să te abați de la el, mătăsos ca să nu obosești jucându-te în el.
Femeia ideală are sânii precum piatra în mâna sculptorului. Îi atingi și tot ce visezi se materializează ca și cum o zână de care n-aveai habar că există s-a milostivit de tine.
Picioarele femeii ideale trebuie să decoreze dormitorul ca și cum zidurile asta așteptau ca să prindă viață, iar patul a găsit în sfârșit impulsul de a se transforma în corabie și de a porni spre țărmuri necuprinse în nici o hartă.
Vocea femeii ideale trebuie să fie precum chemarea îngerilor, estompată de cântul amăgitor al sirenelor din mitologie, să topească o religie în alta, singurul fir călăuzitor fiind păcatul…
Ideal mai e și ca toate aceste femei ideale să se înțeleagă între ele și să te iubească deopotrivă…

Comentarii via Facebook

comments

Publicat in Texte de vineri. Bookmark permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.