Lee Wilkins prins și cu ajutorul colegilor din telefonia mobilă

Lee Wilkins, fostul manager de la Vodafone, a fost reținut de procurorii bucureșteni în dosarul mașinilor de lux care au ajuns în Orientul Mijlociu, în timp ce proprietarii lor de drept le declarau în fals ca fiind furate.

Interesant – mai mult ca lecție umană – este că, în cadrul urmăririi penale, Lee Wilkins a avut telefoanele ascultate, lucru perfect normal în astfel de cazuri de anvergură. Procedura normală este ca, după obținerea autorizației de interceptare de la judecător, procurorul care are lucrarea în supraveghere să dea mandatul spre executare polițiștilor. Aceștia îl comunică Servicului Român de Informații pentru aplicarea din punct de vedere tehnic a deciziei judecătorilor. Pentru a pune mandatul de ascultare în aplicare, SRI cere companiei care administrează postul telefonic să deschidă linia telefonică respectivă pentru interceptare. Astfel, foști colegi ai lui Wilkins din industria de telefonie mobilă știau că telefonul său e ascultat.

În altă ordine de idei, trebuie spus că Lee Wilkins avea o situație financiară proastă, cel puțin așa reiese din procesele în care se cere falimentul a două dintre firmele sale. Cel mai vechi proces de faliment pare a fi cel cu Țiriac Leasing, din 2009. La 27 mai 2010, firma de leasing obține sechestru pe bunurile lui Wilkins. Poate că aici e cheia motivului pentru care Wilkins și-a furat singur mașina Porshe Cayenne, în octombrie 2010, în loc să o vândă.

Alte două procese în care Lee Wilkins este chemat în judecată pentru datorii sunt cu firma Unicredit Leasing( de la această firmă sunt cercetate persoane în dosarul furturilor mașinilor de lux) și cu Raul Alexandru Lucian Doicescu, asociatul lui Adriean Videanu și Syda Ionescu în firma Equity Invest SA.

Comentarii via Facebook

comments

Publicat in Editoriale. Bookmark permalink.

One Response to Lee Wilkins prins și cu ajutorul colegilor din telefonia mobilă

  1. Pingback: Amintiri… « lunapatrata

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.