Luni începe anul schimbărilor la care nici nu visați! La chinezi…

Chiar dacă unii dintre noi s-au grăbit să-l aniverseze cu mult înainte de a veni, gătind porc cu alune sau privind focurile de artificii din curtea Ambasadei Chinei, Anul Nou chinezesc vine abia în noaptea de 22 spre 23 ianuarie. Atunci, timp de aproape 24 de ore, cât îi ia nopții să ”măture” toată China, focurile de artificii vor marca bucuria înoirii și vor încerca să țină departe legendarul dragon venit să întineze visele oamenilor din acea noapte cu Lună Plină. Cei care cred în această schimbare, ce ține cont de fazele satelitului natural, vor purta ceva roșu, tot pentru a nu permite pervertirea dorințelor lăuntrice.
Dragonul… este, de fapt, și semnul acestui an, Dragonul de Apă. Dacă horoscopul nostru ne spune ce ”ne este dat”, cel chinezesc spune cam cum ar trebui să ne canalizăm energiile în funcție de căile ce sunt deschise de astre. Și mergând pe această linie, anul Dragonului de Apă ar trebui, după cum susțin cunoscătorii, să favorizeze schimbările surprinzătoare, greu de imaginat acum. Tot acest an ar trebui să ajute gesturile eroice, nebunești. E o perioadă în care se zămislesc și se impun lideri noi…
Doar nu credeți că are legătură cu mitingurile de protest ce spun eu aici! Sau are?

Comentarii via Facebook

comments

Publicat in Editoriale. Bookmark permalink.

6 Responses to Luni începe anul schimbărilor la care nici nu visați! La chinezi…

 1. Dana Baciu says:

  Toate au o legatura vazauta sau nevazuta coane Alecule.Schimbarile se vor face fie ca vor ,fie ca nu vor.

 2. dinu says:

  …si care ar fi liderul ala, „nou”, azi, la noi, la romani ?! cine se incumeta sa „pronunte” un nume si sa-l asume ?

 3. Popateapa says:

  Cade Guvernul României? Se mută Băsescu la Periprava?

 4. Pingback: Concluzii personale după mitingul USL « Popateapa's Blog

 5. Alexa says:

  Domnule Racoviceanu, ati ajuns ca Zavoranca ? Ce faceti pe 22-23 ? E noaptea cutitelor lungi sau va vin amicii rosii cu tancurile sa va urce in sondaje ? :))

 6. La Madrid si in diaspora, s-au adunat cativa sustinatori ai Aliantei Socialiste, organizata de aceasta- atata au putut; aici la Madrid au trecut neobservate. Asta nu inseamna ca oamenii din Piata Universitatii nu sunt nemultumiti,trebuie ascultati si trebuie incercat pe cat posibil sa li se indeplineasca revendicarile ne-politice.
  Dictatorul Basescu este vinovat pentru Manifestatiile de la Budapesta, deosebit de vinovat pentru Noul An Chinezesc si Ninsorile din Alaska! Huo! Huo! Huo!
  Diaconescu elodia-ne! Ponta copiloteaza-ne! Voiculescu toarna-ne! Antonescu chiuleste-ne!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.