Medicul Șerban Brădișteanu, principalul beneficiar al deciziei în dosarul Adrian Năstase

Curtea de Apel București a decis că perioada în care fostul premier Adrian Năstase a fost internat la Spitalul de Urgență Floreasca se scade din cea de detenție. Poate că mulți dintre dumneavoastră s-au întrebat în ultimele luni de ce liderul politic – prin avocații săi – s-a prins în lupta pentru cele 7 zile de internare-detenție cu o energie cel puțin egală cu lupta juridică din dosarele sale penale. Sigur, orice zi de pușcărie este un chin și merită efortul dacă perioada de încarcerare se poate scurta, dar 7 zile față de doi ani nu reprezintă o miză.

De hotărârea de ieri beneficiază, în primul rând, persoanele acuzate că l-au favorizat pe Năstase nepermițând încarcerarea sa între 20 și 26 iunie 2012. Legătura e simplă: dacă perioada de internare a însemnat detenție, cei care l-au dus la Floreasca și cei care l-au menținut acolo sub tratament nu au împiedicat punerea în aplicare a sentinței de condamnare pronunțată în cazul Trofeul Calității.

Pe 26 iunie, DNA a început urmărirea penală împotriva medicului Șerban Brădișteanu și a polițiștilor care ar fi trebuit să-l ridice de acasă pe condamnat.

Acestor oameni Năstase le datora efortul de a se judeca pentru cele 7 zile de închisoare.

Comentarii via Facebook

comments

Publicat in Editoriale. Bookmark permalink.

2 Responses to Medicul Șerban Brădișteanu, principalul beneficiar al deciziei în dosarul Adrian Năstase

  1. Pingback: Brădișteanu, beneficiar al reducerii pedepsei în dosarul Năstase | radioveselia.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.