Mesajul Doinei Șandru pentru 2012… și ceva despre arme

Într-o parte a mesei era așezată ea, cu micul laptop în față. Îi umbla în mailuri și ochii îi luceau ca și cum făcea ceva pervers, ca și cum îi fura intimitatea, o transforma într-o nouă intimitate, pentru doi, și i-o dăruia. De cealalată parte a mesei era el, cu niște scule subțiri așezate în fața sa, în mijloc tronând o cutie de lemn, cu un căluț ridicat pe picioarele din față, pirografiat pe capac. Completând triunghiul perfect al camerei, o sursă de muzică era pusă în fața mesei. Un grup de mariachi americanizați depănau povestea unui vaquero fericit doar cu o armă mereu credincioasă și o inimă veșnic în căutarea unei noi iubiri.

Los Lobos – La pistola y el corazon

El deschise cutia și scoase din ea un revolver. Negru, pe alocuri cu vopseaua ștearsă, fiecare trăsătură a lui trăda fidelitatea veșnică a utilității. Ea deschise un nou mail.
-Uite, îți urează ceva o femeie, Doina Șandru. Îți citesc?
-Fă ce vrei… roti arma, ținând-o doar pe degetul arătător, iar la sfârșitul unei piruete perfecte, îi armă cocoșul cu degetul mare. Se uită prin cătare spre o țintă doar de el știută. Of, arma asta trebuie îngrijită!
Vorbea doar pentru sine, ea deja citea cu voce tare mesajul și oricum știa și că revolverul nu avea nevoie de nimic și că va fi totuși lustruit.
-Ia, atenție: „Anul 2012 va fi anul plecăciunilor. Va fi anul când adevărata faţă a Luminii se va arăta deasupra lumii.
Fiecare clipă care vine este o clipă eliberată de chinuri şi de neadevăruri. Lumina va lumina fiecare colţ al inimii, al sufletului, al minţii şi al lumii.
Dimineaţa devreme, va fi dimineaţa devreme, iar seara târziu, va fi seara târziu.
Anul 2012 este anul prefacerilor, al schimbărilor, al metamorfozelor şi va fi anul destinului.
Lumina şi noi, cei de aici de sus din Marea Împărăţie a Luminii Vii, care ne ocupăm de bunul mers al lucrurilor, ne oferim ajutorul necondiţionat tuturor acelora care ne cheamă şi ne solicită ajutorul.
Pe Lucrătorii întru Lumină, aflaţi pe Pământ, îi vom ridica la rangul de Mari Maeştrii ai Luminii Noi, ai Luminii Vii. Vor fi Dumnezei, trimişi de Dumnezeu pe Pământ, pentru a-i putea ajuta pe cei cărora le solicită ajutorul şi au nevoie de ajutor. Ei vor ajuta lumea şi Pământul să se Înalţe.”

-Auzi ce spun eu aici?
El desfăcuse butoiașul armei și îl lustruia cu ulei. „Mai trebuie aici puțin” Deodată tresări:
-Da, iubito, ascult, spune mai departe sau asta e tot?
-Nu, mai e destul, vezi să nu dai ulei din ăla scârbos pe masă! „Puterea lor va fi pe măsura fiecăruia în parte; pe măsura iubirii lor, a dăruirii lor, a chibzuinţei lor, a compasiunii lor, dar va fi nemăsurat mai mare decât atât.
Dorinţele lor cele bune şi pline de iubire li se vor îndeplini pe dată. Tot ceea ce ei vor cere, li se va da, pentru a putea îndeplini la rândul lor dorinţele şi nevoile celorlalţi, a celor mulţi.
Dacă aţi aşteptat a doua venire, noi vă spunem că voi sunteţi a doua venire.
Va fi un an plin de iubire, de linişte, de pace şi de Adevăr Divin.
Schimbările, vor fi pe măsura aşteptărilor fiecăruia în parte. Tot ceea ce crezi că va fi, va fi. Zicala voastră: ,,ai grijă ce îţi doreşti că s-ar putea să se îndeplinească” este valabilă acum mai mult ca niciodată, mai mult decât vă puteţi închipui. Fiecare clipă din anul 2012, va fi aşa cum te aştepţi să fie. Ziua de mâine va veni aşa cum o aştepţi să vină; o aştepţi cu bucurie- va veni cu bucurie, o aştepţi cu dezamăgire-va veni cu dezamăgire, o aştepţi cu împlinire-va veni cu împlinire. Asta este valabil în fiecare gând al vostru, în fiecare faptă, sau vorbă.
Anul ăsta vei primi exact ceea ce te aştepţi să primeşti.
Gândurile voastre, trebuie să vi se îndrepte spre Lumină, spre pace, spre linişte, spre putinţă, spre înţelegere şi compasiune, spre Adevăr şi spre UNICUL NOSTRU TATĂ DIVIN- DIVINUL TUTUROR DIVINILOR.
Fiecare clipă va fi un nou început. Nimic nu este pierdut, ci totul este câştigat.
Veţi vedea Lumină mare pe cerul de vară şi bucurie mare vi se va arăta vouă, fiecăruia în parte.
Lucrătorii întru Lumină vor lumina Pământul cu iubirea şi dăruirea lor. Fii un Lucrător al Luminii şi Lumina va fi cu tine de-a pururea.”

Cu mica perie de sârmă lustruia fiecare locaș de cartuș. Apoi marginile, lăsă butoiașul deoparte și luă trupul armei. Se uită prin țeavă. Dădu din cap a necaz și luă peria din nou. Când mângâia cu ea țeava, era atent s-o rotească pe linia ghinturilor.
-Așa, dragă, zii, ce zice? Că vin ăia de la lumină?
-Stai să citesc totul, nu, nu cu cârpa aia! Ah, acum trebuie s-o arunc! „Fiecare om va spori puterea Luminii prin gândul său cel bun, prin iubirea sa, prin dăruirea sa, prin compasiunea sa.
Un zâmbet de-al vostru are puterea să facă primăvară acolo unde niciodată nu a fost primăvară. Zicala:,una hirunda non facit ver, adică cu o rândunică nu poţi face primăvară, nu mai este valabilă, de fapt ea nu a fost valabilă niciodată.
Este un an al fericirii şi al bucuriei, pentru că Dumnezeu Cel Bun, vrea să vă arate ce minuni şi ce bucurii vă pot aştepta în noua viaţă care va începe mai repede şi mai curând decât veţi putea crede. Totul depinde de voi! Numai şi numai de voi!
Totul va fi aşa cum trebuie să fie. Lumina n-are limite, căci este nesfârşită în iubirea sa.
Fii bun şi crede în Dumnezeul din inima ta! Atât vi se cere, pentru a vi se va da Totul, împreună cu LUMINA şi IUBIREA DUMNEZEULUI CEL VIU, DUMNEZEULUI CEL ADEVĂRAT.”

Cu o altă perie, mai aspră, freca percutorul.
-Se adună praful. Chiar dacă stă-n cutie. Ăsta e tot mesajul?
Ea dădu din cap. „Da, ăsta e tot. Ce-o fi vrut să zică?”
-Nu știu. Auzi, cred că arma e gata. Nu o să mă fac de râs de Revelion. Cu mâini pricepute, o asamblă la loc. O roti iarăși și păru mulțumit de mișcarea cocoșului. O puse pe masă, iar alături era cutia cu câteva cartușe.
-De râs te faci oricum, cu pocnitoarea asta a ta!
El nu-i mai dădea atenție. Se ridicase și se îndrepta spre șifonier să-și verifice hainele cele bune. Mai erau câteva ore și venea noul an. Se opri totuși puțin. Cuvintele citite de ea, venite parcă dintr-o altă lume, începeau să-și facă loc în sufletul său. Se întoarse cu fața spre masă și văzu arma, tot neagră, tot tocită la trăgaci, dar parcă scăldată într-o lumină curată și albă.

PS Mesager sau scriitor? E greu de răspuns când se pune această întrebare despre Doina Șandru și ale ei cuvinte albe. Nu mă pretind un inițiat în tainele lumii, mai degrabă un colecționar de lucruri ce așteaptă cuminți ca generațiile următoare să le deslușească. Doina e unul dintre aceste lucruri! Mesajul ei de Anul Nou e un accesoriu superb de purtat în noaptea de Revelion, încrederea că putem schimba lucruri și că, dacă o facem sub auspiciile unei Lumini, le vom schimba în bine.

PPS Sunt oborean și noi, oborenii, ținem la armele noastre. În noaptea dintre ani, când în alte cartiere ale Bucureștiului cerul e luminat de artificii, la noi străbate norii și câte un cartuș. Artificiile de Anul Nou sunt împrumutate de la chinezi și ele simbolizează bucuria înoirii. Spre deosebire de ele, cartușele trase în aer sunt ciuda pentru tot ce nu ai reușit să faci în anul care se termină. Bătrânii din Obor, o uriașă comună cu blocuri, uitată în mijlocul Capitalei, spun că trebuie să tragi două focuri, unul care să spulbere ghinionul prietenilor și altul care să spargă norocul dușmanilor!
Arma din textul meu e un Colt Detective Special, cu 6 focuri, un revolver bătrân, dar viu, animat de istorioare pe care o să le spun poate cândva.

PPPS Los Lobos e o formație de tex-mex care a reușit să adune 3 premii Grammy, îmbinând farmecul frontierei din basmele western cu modernitatea orașelor mari din Sudul așa cum îl vedem astăzi. Succesul a apărut după ce au realizat muzica a două mari filme, Desperado, cu Antonio Banderas, și La Bamba, inspirat de drama primul mare cantautor tex-mex, Ritchie Valens. La pistola y el corazon este, însă, una dintre baladele lor ce îi distanțează de succesul comercial și le întărește locul în panoplia artiștilor western ce vor dăinui.

Comentarii via Facebook

comments

Publicat in Texte de vineri. Bookmark permalink.

One Response to Mesajul Doinei Șandru pentru 2012… și ceva despre arme

  1. Pingback: Mesajul Doinei Sandru pentru 2012… și ceva despre arme « stiriziarero

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.