Nu cred că USL va înghiți un premier independent

Sunt siderat de agitația din ultimele ore, nici dacă proaspăt înființata USL ar face farmece nu s-ar aranja așa lucrurile. Punctul de plecare al întregului lor program politic – știți care, vorba președintelui, ”Jos Băsescu! Jos Boc!” – este căderea Guvernului Emil Boc. De la asta pleacă apoi toate, un Cabinet condus de un premier desemnat de Uniune, respingerea ideii de către Cotroceni, apoi dispute pe alte nume și… suspendarea, dacă lucrurile nu se rezolvă.

Sincer nu știu dacă se va ajunge aici, dar dacă se va întâmpla, pesediștii, liberalii și conservatorii vor ține cu dinții de respingerea oricărei propuneri venită dinspre Traian Băsescu. Evident, asta dacă Opoziția este chiar Opoziție.

Nu știu care va fi evoluția evenimentelor, dar soluția cea mai bună pentru Traian Băsescu este să îl păstreze pe Boc ( pentru a nu deschide o cutie a Pandorei) iar pentru USL este ca actualul premier să cadă în plasa himerei păstrării PD-L, cedând în schimb Palatul Victoria. Pentru că întrebarea ce se va pune atunci este: care PD-L? Unul fără Blaga, Videanu, Berceanu…

Comentarii via Facebook

comments

Publicat in Editoriale. Bookmark permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.