Piedone … Sectorul sau Capitala? Update: a ales Sectorul!

Discuţiile despre candidatura lui Cristian “Piedone” Popescu la Primăria Capitalei m-au făcut să revăd legile privind autorităţile publice locale. Chiar modificată în acest an ( prin Legea 129, care stabileşte alegerea primarilor dintr-un singur tur de scrutin) legea e neschimbată din 2004 în mai multe privinţe printre care şi limitarea candidaturilor.

Astfel, legea iniţială, 67/2004 spune, la articolul 6, alineatul 5, “O persoană poate candida pentru un singur consiliu local şi un singur consiliu judeţean şi numai pentru o singură funcţie de primar”.
Asta îmseamnă că Piedone trebuie să renunţe, ca să meargă la Primăria Generală, la poziţia pe care ar câştiga-o sigur, cea de primar al Sectorului 4.

Evident, se bucură de destulă notorietate pozitivă ca un candidat susţinut de el să câştige primăria de Sector, dar cred că mai e prea mult de lucru ca să strângă, dintr-un singur tur, destule voturi pentru a ieşi din primul tur primar al Capitalei. Oricum nu dacă mizează doar pe structurile Partidului Conservator şi pe o masă iluzorie de susţinători ai lui Dan Voiculescu… aşa că se pune întrebarea: dă Piedone vrabia din mână pentru cioara de pe gard? Cred că ar face asta, ştiindu-l un tip pragmatic, doar dacă ar avea asigurată şi susţinerea unui alt partid, poate nu mai organizat, dar măcar mai viu în Capitală decât partidul Antenelor… Şi asta mă duce cu gândul la una dintre declaraţiile lui Dan Diaconescu despre un candidat surpriză al partidului său – sau susţinut de Partidul Poporului – şi la faptul că pe o listă scurtă a numelor vehiculate pentu această poziţie este şi numele actualui primar de la 4.

Update: Chiar dacă în comunicatul în care-şi anunţă renunţarea la candidatura la Primăria Capitalei, Cristian Popescu susţine că există sondaje care-l dau câştigător, eu cred că pur şi simplu, lipsit de altă susţinere în afara partidului lui Dan Voiculescu, el a ales să se limiteze la un loc pe care-l câştigă sigur, Primăria de Sector.

Astfel el devine al doilea, după Adrian Chiliman, care renunţă la visul de a conduce Bucureştiul, preferând să candideze din partea USL la sectoare. Se pare că al treilea care va abandona gândurile de mărire va fi Marian Vanghelie, ale cărui relaţii cu şefii PSD par să revină la normal.

Pe surse se spune că în schimbul renunţării lui Piedone, PC va primi candidatura la Sectorul 6, deşi vor apărea multe discuţii, Sorin Oprescu preferându-l pe Dan Darabont, iar liberalii pe Rareş Mănescu.

Comentarii via Facebook

comments

Publicat in Editoriale. Bookmark permalink.

2 Responses to Piedone … Sectorul sau Capitala? Update: a ales Sectorul!

  1. Pingback: Cer si pamant… « lunapatrata

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.