Suspendarea președintelui, un simplu discurs de weekend?

Crin Antonescu a fost din nou subiect de dezbatere prin declarația de vineri cum că USL va declanșa procedura de suspendare a președintelui Traian Băsescu. Motivele le știam deja, implicarea în viața unui partid și în politicile economice ale Guvernului, așa cum știți, bănuiesc, și argumentele celor care au explicat de ce toate acțiunile președintelui sunt constituționale. Pare un simplu discurs de weekend, cu argumente și contraargumente cunoscute până la saturație de mai toți posesorii de televizoare din România. Adică o furtună într-un pahar de apă, numai bună de umplut spațiul cu un talk-show între două buletine de știri insipide. Și totuși de data asta, chiar dacă nu văd finalitatea demersului, lipsindu-mi și date și puterea de premoniție, parcă e altceva.

E altceva în primul rând din cauză că mulți parlamentari stau să-și schimbe tabăra. E vorba și de oameni de la Putere, cel mai probabil dintre cei loviți de recentele alegeri din PDL, dar și dintre cei nemulțumiți de schimbările anunțate în structura Cabinetului. Se anunță și trădări din USL, despre cel puțin trei parlamentari se vorbește tot mai intens că ar părăsi Opoziția de dragul apropierii de sursele de lumină și venituri. Problema ”dibuirii” acestor parlamentari este că strategia celor ce i-au antamat este de a trăda într-un moment-cheie, atunci când partidele din care fac acum parte au mai mare nevoie de voturile lor.

Sigur, un astfel de demers nu poate fi suspendarea, miza fiind prea mare ca să te bazezi doar pe cuvântul de onoare al unui despre care știi cert că e trădător, dar o eventuală moțiune de cenzură sau o lege importantă ar putea fi considerat un moment propice pentru a le testa capacitatea de a se ține de cuvânt.

Comentarii via Facebook

comments

Publicat in Editoriale. Bookmark permalink.

One Response to Suspendarea președintelui, un simplu discurs de weekend?

  1. Pingback: Ciorna « Teo Negură

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.