Tensiuni între PD-L și UNPR pe tema Mișcării Populare

O declarație recentă a lui Cristian Diaconescu, legată de o eventuală „topire” doctrinară a UNPR în Mișcarea Populară pe care o coc pedeliștii, confirmă niște zvonuri care circulau de ceva vreme. E vorba de faptul că, indiferent de declarațiile publice ale liderilor „unioniști”, în acest partid există niște calcule privind participarea la alegeri în cadrul unei asocieri.

UNPR este un partid care a reușit o performanță demnă de invidiat. Nu au reușit să atragă nicio personalitate destul de puternică și, mai ales, populară care să fie o locomotivă „la centru”, dar au făcut o rețea în țară de personalități cu mari șanse de a fi primii într-o cursă electorală locală. Asta înseamnă că, dacă alegerile locale rămân în iunie, UNPR este avantajată de o candidatură singură, pentru că altfel toate personalitățile adunate în ultimul an ar trebui să „lucreze” pentru pedeliștii loviți de voturile negative în loc să profite ei de propria notorietate.

Pentru alegerile parlamentare – tot în eventualitatea în care alegerile rămân la date diferite – lucrurile se schimbă, UNPR fiind avantajată de o asociere, dar… va fi prea târziu, pentru că e greu de crezut că PD-L va oferi o umbrelă de vreme rea fără a primi la schimb una pentru impasul în care se află și ei.

Lucrurile s-ar putea schimba dacă alegerile se unesc, în paralel reușind și mișcarea cu introducerea votului uninominal necompensat, adică „primul clasat e admis”.

În acest caz toate partidele din actualul arc guvernamental sunt practic obligate să nu permită „irosirea” niciunui vot care nu merge la USL, cursa electorală fiind pe viață și pe moarte, dar asta e altă discuție.

Comentarii via Facebook

comments

Publicat in Editoriale. Bookmark permalink.

One Response to Tensiuni între PD-L și UNPR pe tema Mișcării Populare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.