Traian Igaș apelează la soluția Dan Nica

Mai rar o știre pe care să ți-o confirme ministrul de interne printr-un comunicat, la puțin timp după ce ai postat-o pe internet, și, a doua zi, să o reconfirme și președintele țării. Laurențiu Mironescu, fostul secretar general al MAI, arestat pentru corupție, avea certificat de securitate care-i permitea accesul la informații strict secret de importanță deosebită. Actul a fost emis de ministrul de interne după ce a primit de la ORNISS un aviz favorabil, bazat pe o verificare făcută de DGIPI. Mai mult, la a doua numire a lui Mironescu, cel puțin formal, procedurile s-au reluat, pentru că nu poți pleca din minister cu autorizația de acces la informații, așa cum nici nu poți ocupa funcția respectivă fără a-l avea.

De aici li se trage demiterea celor de la Serviciul de Informații și Protecție Internă Constanța. Pentru că note de tot felul privind evaziunea fiscală din port au fost făcute de-a lungul timpului, majoritatea regăsindu-se în actualul dosar sau în altele asemănătoare.

Încă un lucru, relativ important, profitând de scandalul de la votul privind disponibilizările din ministerul pe care-l conduce, Traian Igaș a vorbit subalternilor despre o metodă de reducere a posturilor prin comasarea unor direcții, un exemplu fiind unirea celor două servicii speciale, DGA și DGIPI. Pentru că e prima oară când vorbește despre așa ceva tind să cred că e vorba de furia pentru situația în care a fost pus când Mironescu a fost ridicat de mascați.

E interesant că această soluție a comasării celor două direcții – devenite independente la cererea UE, spre finalul negocierilor pentru aderarea noastră – a mai apărut până acum o singură dată, în martie 2009, când ministrul de interne de atunci, Dan Nica, a vorbit despre această soluție pentru a scăpa din ”clinciul de imagine” produs de reținerea șefului din acea perioadă a ”doi și-un sfert”.

Probabil că și acum, ca și atunci, furia miniștrilor se va stinge și proiectul de reunificare a celor două structuri va fi abandonat.

Comentarii via Facebook

comments

Publicat in Editoriale. Bookmark permalink.

One Response to Traian Igaș apelează la soluția Dan Nica

  1. Pingback: Ai auzit… « lunapatrata

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.