Oracol despre Emil Boc și Oracle despre Sorin Mândruțescu

În timp ce omenirea își vede de drumul ei – războaie, revoluții, cataclisme… și alte lucruri menite să grăbească trecerea efectelor crizei financiare – la noi subiectul de pahar preferat rămâne soarta lui Emil Boc, chiar dacă știm toți că ne preocupă viitorul lui mai mult decât l-a preocupat pe el vreodată viitorul nostru. Personal nu cred că se va produce rocada Guvern-partid, mai ales că orice aritmetică simplă arată că un Cabinet nou se va confrunta în Parlament cu frustrarea celor ce pierd alegerile din PDL. Dar deocamdată lucrurile se așază pe făgașul următorului scenariu:

După intervenția președintelui, taberele din partid s-au reașezat și pare că Vasile Blaga e cam singurul care nu a semnat pentru moțiunea încă premierului ca România să devină Demnă. Așa stând lucrurile, pare că pe 14 mai, Boc are partidul la picioare. Ar renunța înainte de a vedea voturile numărate la conducerea Guvernului? Doar dacă e nebun și orice instinct de conservare i s-a estompat… Nu, refuz să cred că ne-a condus un tip chiar atât de inconștient! Ar aștepta alegerile și apoi și-ar da demisia, dar și aici intervine hazardul, la mâna destinului fiind efectele dresajului la care e supus un Buldog ce se vede izolat în partid.

Sursele susțin cu insistență că premierul și-ar da demisia după ce lucrurile s-ar clarifica-n partid și apoi ar merge la Cotroceni cu propunerea – evident din partea unei coaliții ce va negocia atent fiecare poziție în noul Cabinet – ca viitorul premier să fie Sorin Mândruțescu, președintele Camerei de Comerț Româno-Americane și al CEO al Oracle România.

Cum va reacționa Blaga la pierderea simultană a partidului și Guvernului? Se va mulțumi cu controlul asupra unui minister sau două? Asta nu se va afla decât la numărarea voturilor în Parlament la validarea deocamdată iluzoriului Cabinet Mândruțescu.

Comentarii via Facebook

comments

Publicat in Editoriale. Bookmark permalink.

One Response to Oracol despre Emil Boc și Oracle despre Sorin Mândruțescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.