Răpitor și violator în serie sau ucigaș în serie?

Gheorghe Dincă, ”Popicu” pare-se că este porecla lui, a rămas, la mai bine de o săptămână de la prinderea sa, cel mai mediatizat personaj al momentului.

Este și normal, monștrii sunt, de mai bine de 50 de ani, personaje de isteric interes pentru omul modern. Aveți AICI un articol pe această temă, ”Ucigașul în serie, de unde a început nebunia”, un text prin care anticipam frenezia informațiilor care a urmat. În primele ore după ce s-a descins acasă la el, vineri, 6 iulie, am scris pe evz.ro, site-ul Evenimentului Zilei, următoarele rânduri:

” O victimă a ce? Asta ar fi următoarea întrebare. De ce răpea Dincă fete tinere pe care le acosta luându-le cu mașina ”la ocazie”. O posibilă explicație este cea anunțată de procurorul general Bogdan Licu, el anunțând că există un dosar de trafic de persoane pe numele lui Dincă. Presa locală, Gazeta Nouă, susține că Dincă fusese denunțat (lucrarea fiind acum la DIICOT Craiova) că oferea fete militarilor din Deveselu. Dosarul e pornit de la un denunț, făcut în legătură cu o fostă victimă a traficantului.

De asta a fost răpită Alexandra Măceșanu? Răpită pentru a o sili la acte de prostituție și omorâtă când monstrul a intrat în panică după ce a prins-o vorbind la telefon? Declanșarea dosarului de la Craiova l-a învățat pe nenorocit că victimele scăpate din mână se pot răzbuna? La ora asta, cam asta e versiunea care circulă, dar, văzând cum graba în a furniza informații duce la greșeli, putem aștepta rezultatele primei audieri. Ea se va desfășura în noaptea de vineri spre sâmbătă, după ce dosarul, deschis inițial pentru sechestrare de persoane la Parchetul Caracal, va ajunge la forul superior.

Dosar la DIICOT, fată răpită fără a îi face altceva decât să o țină sechestrată, toate converg spre ideea că Gheorghe Dincă răpea fete cu un singur scop, de a face bani de pe urma lor.”

Aici e articolul, completat a doua zi, când DIICOT l-a reținut pe Dincă.

Aceste fraze parcă au fost un picior dat într-un mușuroi de furnici. Principala grijă a contestatarilor acestei ipoteze se arătau contrariați de faptul că printre clienții unui cuib de proxeneți s-ar putea număra și militari de la Baza din Deveselu, ca și cum parteneriatul nostru strategic cu americanii s-ar baza pe un legământ de castitate și nu pe decizii și tratate militare.

Acum, când apar tot mai multe informații din care se conturează ipoteza că acest individ era un posibil furnizor de fete unor proxeneți, când mai toate datele culese de ziariștii care au fost la Craiova, Slatina și Caracal spun că și acolo acționează, ca mai peste tot în țară, și rețele de proxeneți care sunt alimentate de fete care vor să practice prostituția, altele șantajate, mințite ca să o practice și, în fine, fete răpite, silite să devină prostituate.

De ce era inevitabilă ancheta și pe legăturile cu rețele care folosesc fete răpite? În primul rând din cauza modului de lucru al criminalului, mă încăpățânez să-i spun așa deși e acum un curent nedrept care alimentează ideea că ambele fete sunt vii.

Fata răpită la autostop e o pradă care ”oferă” un interval mai mare de timp până i se constată dispariția. Un interval mult mai are decât la fetele care iau taxiul de la o adresă la alta în același oraș. Lovită, legată și dusă într-un loc necunoscut, respectiv casa lui Dincă, în acest caz, fata se pierde, nu mai reacționează rațional, ci se blochează, sperând să scape printr-o minune. Dincă părea să știe toate astea, lucruri pe care nu le înveți din filme, discutând la o bere cu un prieten care cunoaște sau citind cărți de psihologie. Animalele astea învață să rupă destine pe viu, exersând!

Urmează pașii următori. Bătută, legată, poate chiar și violată, fata nu mai găsește scăpare, crede că lumea este doar ce-i permite răpitorul să vadă.

Timpul până la declanșarea cercetărilor este important. Răpitorii câștigă timp sunând familia fetei răpite și încercând să îi liniștească. Asta se întâmplase în ambele cazuri. E plecată în Anglia. Se simte bine, facem niște bani.

În cazul familiilor Luizei și Alexandrei aceste gogorițe nu au ținut. Ele, spre ghinionul răpitorului, nu proveneau din familii destrămate, neinteresate de soarta copilului lor. Dimpotrivă. Ei s-au înverșunat în demersurile lor de căutare a fetelor răpite.

În astfel de cazuri devine clar pentru răpitori și pentru cei care urmează să folosească ”carnea vie”, fata nu mai este un ”plus” pentru rețea ci, dimpotrivă, un risc major. Fetele sunt fie abandonate, fie, dacă au apucat să vadă fețele sau locurile…

Am văzut, acum o zi sau două, declarațiile italianului Paolo Santori care spunea că răpitorii nu bat și nu își violează victimele. Cu tot respectul pentru experiența sa, dosarele de proxenetism sunt pline de declarații și probe că fetele sunt ”dresate” de răpitori tocmai prin violențe extreme și violuri repetate atât de des încât provoacă un efect psihologic groaznic: prin abuzuri sexuale repetate fetelor li se induce ideea că un act sexual în plus nu mai contează. Decât financiar.

Astea sunt lucruri pe care, teoretic, le știm destul de mulți, dar nu sunt mulți care să știe cum se aplică ele direct, cum transformi în câteva zile o fată care are idealuri, vise, planuri într-o sclavă care-i mulțumește lui Dumnezeu la culcare că a avut zece clienți într-o zi.

Așa că, din prima clipă, versiunea care trebuia obligatoriu verificată era dacă Gheorghe Dincă nu este un răpitor și violator în serie, care alimentează, ca un pion oarecare, o rețea care scoate din Oltenia ”carne vie” pentru o rețea de proxenetism. Pe unele fete le lua pentru el, le viola și le omora, poate că vroiau să evadeze, aveau familii care nu credeau versiunea cu ”E bine, facem niște bani în Anglia” sau poate îi făcea plăcere să le execute. Abia după ce își satisface fantasmele principale devine ucigaș. În serie.

Urmează: Nebunia lui Popicu. Reală?

Foto evz.ro

Comentarii via Facebook

comments

Publicat in Editoriale. Bookmark permalink.

One Response to Răpitor și violator în serie sau ucigaș în serie?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.