Și-ar sacrifica Traian Băsescu fratele?

De câteva zile, numele lui Mircea Băsescu este din nou știre, fie că e vorba despre Bercea Mondialu’, fie de vameșul constănțean filat prin 2006. Sigur, poate că sunt sub influența televiziunilor și importanța acestor informații este exagerată de insistența reluării fiecărui amănunt din cele două dosare, dar un lucru este cert: legăturile fratelui rămas în Constanța cu persoane ce au probleme cu legea tind să devină o sursă de disconfort. În primul rând, pentru că mai toți adversarii săi sunt atacați nu pentru ce fac ei, ci pentru legături dubioase ale lor sau ale rudelor. La ce bătălie pe viață și pe moarte e în politică, obuze precum Mondialu’ sau Iulian Teșeleanu sunt aproape obligatoriu de folosit, dar…

Am observat ceva. Ultimul mare atac la președinte prin intermediul fratelui a fost în august 2009, când a fost făcută publică apariția unei firme implicate în comerțul cu arme. Atunci președintele a considerat util ca Administrația Prezidențială să își exprime public regretul pentru asocierea în care intrase Mircea Băsescu. Era o lepădare publică de gesturile fratelui său.

Acum lucrurile stau cu totul și cu totul altfel. Nu mai e an electoral… și asta ar putea fi principalul argument pentru un comportament total diferit. La conferința de presă de la Palatul Cotroceni, președintele a avut o reacție total diferită. O diferență este evidentă: în 2009, spunea că ”de dușmani te mai poți apăra, e însă extrem de greu să te aperi de propriul tău frate”… în 2011, același președinte declară că ”nici eu nu am făcut vreodată casă bună sau prietenii cu oameni implicaţi în ilegalităţi”.

Așa că răspunsul la întrebarea din editorial e simplu: fii, domnule, serios, niciodată! Și așa e și corect.

Comentarii via Facebook

comments

Publicat in Editoriale. Bookmark permalink.

7 Responses to Și-ar sacrifica Traian Băsescu fratele?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.