Blaga la Românii au Talent să Danseze pentru Noră pentru Mama

Vasile Blaga a picat Testul de Fidelitate – parcă așa se chema emisiunea aia tembelă de la Antena 1, unde un idiot de actor începător era testat la capitolul potență cu o divă de cartier – față de Palatul Cotroceni. Prețul? Probabil partidul la a cărui șefie candidează, deși e încă discutabilă situația trupelor în teren. În ce a constat acest test de fidelitate? Tăcere asupra discuțiilor avute. Adică testul de fidelitate ar fi constat în păstrarea tăcerii asupra deciziei luate de Traian Băsescu de a-l executa pe Emil Boc. Dar o fi fost real? Adică nu mă îndoiesc foarte tare că președintele ar fi promis un mesaj de susținere pentru Blaga, dar ce rost ar fi avut el? Răspunsul lui Emil Boc ar fi fost simplu, nu demisiona de la Guvern. Și ce îi făceau? Poate un partid să-și dea jos propriul Cabinet? Nu. Și atunci?

Lunea trecută scriam și eu despre acest mesaj al lui Traian Băsescu, așteptat de una dintre tabere cu teamă, iar de cealaltă cu speranță. Dar apoi am văzut declarațiile Elenei Udrea sau ale Robertei Anastase despre cum țara are un premier și că lucrurile așa trebuie să rămână. Blaga și oamenii lui nu au avut televizor în tot acest timp? Și atunci? Atunci, cred eu, a apărut un calcul simplu, poate fi silit președintele să își respecte promisiunea de a da un mesaj de susținere? Nici vorbă! Dar dacă dai știrea pe surse, că Băsescu a schimbat tabăra vor apărea speculații. Dacă președintele se abține și nu spune nimic în continuare… e ok, voturile migrează de la Boc la Blaga. Dacă iese și spune că Blaga e ok… e și mai bine. Cred că era previzibilă și o ieșire nervoasă precum cea a președintelui de la Covasna și atunci vor începe automat speculațiile: ce a promis Boc de a recâștigat susținerea președintelui? și multe alte întrebări…

Acum dați drumul la televizor. Dacă Moni nu merge cu Irina la pediatru, prindeți câteva ore bune de discuții la sfârșitul cărora nu veți afla nimic nou, dar măcar știți ce e în spatele lor.

Comentarii via Facebook

comments

Publicat in Editoriale. Bookmark permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.