Bruxelles 22.03.2016. Totul se poate să fi pornit de la o știre. Adevărată…

Unul dintre cele mai discutate aspecte ale atacului terorist de marți, de la Bruxelles, este dacă atacurile din 22 martie au vreo legătură cu reținerea lui Saleh Abdeslam, din 18 martie.
Devine din ce în ce mai clar că da. Inclusiv testamentul/scrisoarea de adio lăsată de unul dintre teroriștii de la aeroportul Zaventem lasă să se întrevadă acest lucru.
Numai că nu e vorba de prinderea efectivă a celui vânat încă de la atentatele din 13 noiembrie 2015, de la Paris, cât de – după mine – modul iresponsabil în care s-a comunicat după reținere.
Pe 20 martie, duminica, presa din toată lumea, chiar și pe siteurile românești, cita oficialii belgieni care spuneau că Abdeslam colaborează cu anchetatorii de la Bruxelles și că AU INFORMAȚII DESPRE ATENTATE CARE SE PUN LA CALE!

Informația, furnizată de procurori și polițiști cu funcții de conducere, a fost confirmată și de avocatul teroristului.
Atentatele din 22 martie sunt rodul unor planuri elaborate din timp, dar grăbite de aflarea veștii că Saleh colaborează tocmai pe această temă cu anchetatorii.
Cel prins pe 18 martie nu era un erou al Jihadului, după ce a renunțat să se detoneze la Paris, deci nu poate fi vorba de o presiune ca el să fie eliberat. Dar, în perioada cât a fost ascuns de diverse grupări din Franța și Belgia a aflat multe, și-a făcut chiar un nou anturaj ( lucru spus în clar de un procuror) și planurile acestor indivizi au fost amenințate.
Logic era ca anchetatorii să tacă și să încerce prinderea celor din anturaj, dejucarea atentatelor de care au aflat și nu să se laude la conferințe de presă.

Comentarii via Facebook

comments

Publicat in Editoriale. Bookmark permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.