Călin Georgescu strânge CV-uri de tehnocraţi

Sincer, dincolo de afirmaţia din titlu eu nu prea am ce să vă spun, pentru că ştiţi toată conjunctura, de la cine ce îşi doreşte la ce pariuri se mai fac în lumea politică. Dar…

Informaţia sigură este că economistul Călin Georgescu, unul dintre cei doi tehnocraţi ale căror nume sunt vehiculate ca posibili înlocuitori ai lui Emil Boc, a cerut mai multor persoane, neafiliate politic, datele personale pentru a face schema unui cabinet ce ar fi supus votului Parlamentului în viitorul apropiat. Sunt convins că această informaţie va alimenta zvonurile, deja prea insistente, privind demisia Guvernului Boc, dar eu rămân la părerea că până nu văd nu cred.

Scenariul cel mai des vehiculat este că în săptămâna 11-17 aprilie, când parlamentarii pedelişti sunt consemnaţi la Bucureşti, Emil Boc şi Vasile Blaga îşi anunţă simultan candidatura la şefia partidului, Zeus dorindu-şi ca premierul să anunţe şi demisia de la Palatul Victoria. Premierul nu ar prea vrea, în principal pentru că ştie că susţinerea de care se bucură acum în partid s-ar spulbera dacă ar pierde fotoliul de premier şi în secundar pentru că înţelege că o demisie urmată de o victorie în partid va aduce surprize la votul de încredere din Parlament, gruparea Blaga având forţa unor astfel de surprize… Şi atunci le dă premierul independent favorit, Sorin Mândruţescu, dorit de gruparea Boc, rămânând o simplă speculaţie? Poate.

Comentarii via Facebook

comments

Publicat in Editoriale. Bookmark permalink.

3 Responses to Călin Georgescu strânge CV-uri de tehnocraţi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.