Candidatura lui Dragnea la şefia PSD, un exerciţiu de imagine

Cum sună mai bine, atunci când vrei să justifici un eveniment penal din viaţa ta? „La o zi după ce şi-a anunţat candidatura la preşedinţia PSD, DNA i-a organizat lui Liviu Dragnea un pelerinaj de sute de oameni cărora li s-ar fi falsificat votul de la Referendumul din 2012” sau „Sute de martori au declarat că votul le-a fost fraudat la Referendum, in cadrul procesului vicepremierului Dragnea” ?
Este clar că prima afirmaţie e mai bine mulată pe linia mesajului PSD din această campanie, „Justiţia să-şi facă datoria, dar e clar că aglomerarea de dosare e făcută cu scop electoral”. În concluzie, anunţul candidaturii la şefia PSD este un cadou pe care Victor Ponta i l-a permis adjunctului său pentru a avea argumente în cazul unei dezbateri publice pe tema acţiunii de aducere a 180 de martori pentru o singură zi de audieri în instanţă.
Aşa se şi explică de ce preşedintele PSD nu a mai reacţionat violent când doi lideri de marcă – Dragnea şi Sebastian Ghiţă – au început să-i împartă moştenirea.
Anunţul i-a folosit lui Dragnea, dar şi lui Ponta, pentru că i-a adus un strop de linişte în partid. Episoadele Hrebenciuc-Şova şi cel Geoană-Vanghelie au agitat apele în deja agitatul partid. Aşa, cu Dragnea şi Ghiţă protagonişti, taberele stau mai liniştite, odată pentru că nu are rost să te iei de Dragnea cât timp e la el carnetul de cecuri al Guvernului şi apoi pentru că o prostie să te cerţi cu Ghiţă, cât timp este cel mai fidel prieten care i-a rămas lui Victor Ponta.
Concluzie: Dragnea poate o candida la şefia PSD, dar nu ăsta a fost anunţul oficial. Acum doar a spus că Ponta vrea linişte că are puţină treabă cu Iohannis şi că dacă iese ceva rău la ICCJ – deocamdată ca imagine pentru partid – totul e din cauză că procurorii răi vor să-l discrediteze şi pe viitorul preşedinte al formaţiunii.

Comentarii via Facebook

comments

Publicat in Editoriale. Bookmark permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.