Cum de creşte PNL… şi de ce sunt militarii furioşi… Părere

PSD şi PNL, proaspăt asociat cu PC, s-au înţeles. Pe listele de la alegerile viitoare va fi paritate, unul dintre argumente fiind şi un sondaj ale cărui rezultate politicienii le ştiu deja. Potrivit lui, PNL şi PC ar câştiga la alegeri aproape 30%, un scor egal cu al PSD. Incredibil ar spune unii, manipulare… ar putea interpreta alţii. Poate că şi aşa e, dar un lucru e cert: doctrinele au tot mai puţină importanţă în peisajul politic românesc, mai valoroasă pentru alegătorul român este acum situarea de o parte sau de  alta a baricadei numită ”Băsescu”. Or, Alianţa făcută de Crin Antonescu e posibil să fie privită drept un prim pas spre… ceva. Ceva palpabil, un gest, altceva decât înjuratul la televizor. Asta ar putea aduce voturi. În timp ce PSD îşi consolidează poziţia de lider în opţiuni fără a face mai nimic… aşteptând doar fiecare nouă gafă a Guvernului.

Gafe pe care până acum Traian Băsescu le-a reparat, din vorbe, cum a fost în cazul Schengen, sau prin fapte, ca în cazul pensiilor militarilor. Chiar, cum de nu au muşcat rezerviştii momeala preşedintelui ce îi salvează? Ce i-a enervat?

Cred că militarii au fost cei mai vehemenţi protestatari de până acum pentru simplul fapt că, în 6 ani, preşedintele i-a obişnuit cu ideea că sunt o clasă privilegiată. Nu a existat manifestaţie mai importantă la care să nu fie prezente şi uniforme, ei au fost mereu în discursurile prezidenţiale. De multe ori a părut că sunt şi singurii susţinători. Chiar când le-au fost reduse soldele, au rămas credincioşi… pentru că aveau pensia, compensatoriile. Mie mitingurile militarilor nu îmi par proteste, ci mai degrabă un strigăt disperat de ”iubită” părăsită.

P.S.: Preşedintele huiduit a reuşit totuşi ceva… s-a vorbit mult mai mult despre el decât despre proaspăt înfiripata Alianţă.

Comentarii via Facebook

comments

Publicat in Editoriale. Bookmark permalink.

4 Responses to Cum de creşte PNL… şi de ce sunt militarii furioşi… Părere

 1. Adina says:

  90% dintre militari sunt barbati, stiu ei oare cum se simte o ”iubita” parasita?
  Insa stiu ca au fost filati si supravegheati toata cariera profesionala ca sa nu fie duplicitari, iar acum sunt tratati cu o duplicitate care nu le-a fost permisa niciodata. In limbajul lor, duplicitatea se numeste tradare…

 2. simona says:

  paradoxurile lumii in care , nu prea „bine” , incercam , sa traim! am sesizat poate mai multi ceea ce spuneti dvs aici, chiar asa e, desi credeam, pe mine chiar ma apuscase revolta la un moment dat cu atatea emisiuni pe seama rezervistilor, problemelor lor…parca nu mai existau altii la fel de …blablabla (desigur cazurile serioase, grave, le-am inteles…) siguri ca erau sustinatorii, poate e firesc, armata e alaturi de comandantul ei suprem, chiar au fost privilegiati si noi nici nu stiam cat de….! foarte bine, probabil asa si trebuie, nu emitem judecati, treaba mea chiar nu e, doar o parare umila; dar acum…c-am ajuns sa vedem, sa sesizam , parca nu mai stim…Si desigur, BAse e inca vedeta, la naiba, dar cam uzata, pai l-a stors – economic si intors-politic, blonda, de l-a terminat!

 3. Baietel says:

  Marea majoritate a acestor ofiteri in rezerva si in retragere provin din negura comunista ,si sa nu uitam ca pe atunci dosarul de cadre era o stacheta peste care treceau doar ,cei sanatosi din punct de vedere social.Din acest punct de vedere sa nu ne facem iluzii, daca interesul (material desigur) le-o cere , desigur IMNUL nu este un impediment, mai ales ca ei au jurat credinta unui alt sistem.Fosti C-isti, loctiitori politici ,si secretarii PCR beneficiaza de pensioare cat 10-20 de pensionari intradevar necajiti.Trai nineaca ,toti au rate la banci ,sareacii!

 4. vapida says:

  Am respectat militarii de cariera care si-au castigat gradele pas cu pas, cu conserva-n rucsac, cu bocancii in noroiul de la inundatii, care se cununau in casa ca in biserica nu aveau voie, care studiau pentru ca la Academie ori erai fiul cuiva, ori invatai de te lua dracu.
  Dar, de cand cu generalii facuti „la norma”dupa ce intrasera in rezerva cu grade mai mici, pentru beneficii si case „de la stat”(vezi marcu tudor, fratele tribunului), de cand am vazut beizadelele generalilor ca nu se pot dezlipi de fotoliile din parlament unde i-a plantat iliescu, mi-a mai trecut respectul.Daca acesti rezervisti au „sange-n instalatie” sa stea de dimineata pana seara si sa-l injure si huiduie pe basescu la poarta la Cotroceni.Pentru ca au injurat intimpul Imnului si langa Drapelul pe care au jurat, inseamna ca sunt niste gunoaie care nu cunosc cuvantul ONOARE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.