PSD şi PNL, proaspăt asociat cu PC, s-au înţeles. Pe listele de la alegerile viitoare va fi paritate, unul dintre argumente fiind şi un sondaj ale cărui rezultate politicienii le ştiu deja. Potrivit lui, PNL şi PC ar câştiga la alegeri aproape 30%, un scor egal cu al PSD. Incredibil ar spune unii, manipulare… ar putea interpreta alţii. Poate că şi aşa e, dar un lucru e cert: doctrinele au tot mai puţină importanţă în peisajul politic românesc, mai valoroasă pentru alegătorul român este acum situarea de o parte sau de alta a baricadei numită ”Băsescu”. Or, Alianţa făcută de Crin Antonescu e posibil să fie privită drept un prim pas spre… ceva. Ceva palpabil, un gest, altceva decât înjuratul la televizor. Asta ar putea aduce voturi. În timp ce PSD îşi consolidează poziţia de lider în opţiuni fără a face mai nimic… aşteptând doar fiecare nouă gafă a Guvernului.
Gafe pe care până acum Traian Băsescu le-a reparat, din vorbe, cum a fost în cazul Schengen, sau prin fapte, ca în cazul pensiilor militarilor. Chiar, cum de nu au muşcat rezerviştii momeala preşedintelui ce îi salvează? Ce i-a enervat?
Cred că militarii au fost cei mai vehemenţi protestatari de până acum pentru simplul fapt că, în 6 ani, preşedintele i-a obişnuit cu ideea că sunt o clasă privilegiată. Nu a existat manifestaţie mai importantă la care să nu fie prezente şi uniforme, ei au fost mereu în discursurile prezidenţiale. De multe ori a părut că sunt şi singurii susţinători. Chiar când le-au fost reduse soldele, au rămas credincioşi… pentru că aveau pensia, compensatoriile. Mie mitingurile militarilor nu îmi par proteste, ci mai degrabă un strigăt disperat de ”iubită” părăsită.
P.S.: Preşedintele huiduit a reuşit totuşi ceva… s-a vorbit mult mai mult despre el decât despre proaspăt înfiripata Alianţă.
4 Responses to Cum de creşte PNL… şi de ce sunt militarii furioşi… Părere