Dan Radu Rușanu: În cel mult două săptămâni încă un important lider al PD-L va trece la PNL

Am înregistrat un interviu cu liderul liberal Dan Radu Rușanu, un personaj interesant, care și-a căpătat în timpul votului pentru moțiunea de cenzură din 27 aprilie o aură de ”combinator șef” al PNL, fiind artizanul unora dintre mișcările surpriză din acea zi.

În interviu, vorbind despre traseiști și despre cum ajunge un parlamentar de la un partid la altul, mi-a spus că trecerile de la Putere la Opoziție (ar trebui odată să lămurim dacă Puterea e acum tabăra care are Guvernul sau cea care are Cotroceniul) nu s-au încheiat și că un lider foarte important al PD-L își negociază zilele astea trecerea la PNL. ”Transferul” ar urma să fie anunțat peste cel mult două săptămâni.

Din interviul integral, care urmează să apară după weekend, veți înțelege contextul acestei informații.

Un transfer important făcut cu atât de puține zile înainte de alegerile locale poate avea, însă, efecte bizare. Pe de o parte, dacă liderul în cauză e cu adevărat important, poate produce în tabăra pe care-o părăsește o degringoladă pe care liderii de la centru nu o mai pot gestiona. Nu e vorba de candidați, ăștia nu mai au ce face, joacă până la capăt, dar activiștii de rând – ”seva” voturilor – s-ar putea demoraliza tocmai în momentele cruciale ale confruntării electorale. Pe de altă parte, ”achiziționarea” unui nou fugar poate avea efecte averse asupra votului politic – pentru consiliile locale și județene – la care speră PNL. Alegătorilor le va fi greu de acceptat de ce e primit încă un reprezentant al puterii împotriva căreia votează. Transferurile pentru a se obține voturile la moțiune erau explicabile, dar acum majoritatea în Parlament e făcută…

Cred că știrea lui Dan Radu Rușanu se traduce astfel: un important lider PD-L vrea să treacă la liberali și mai vedem, în două săptămâni, ce e de făcut.

Interviul integral îl veți găsi AICI.

Comentarii via Facebook

comments

Publicat in Editoriale. Bookmark permalink.

One Response to Dan Radu Rușanu: În cel mult două săptămâni încă un important lider al PD-L va trece la PNL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.