De astăzi e legal să ne cinstim femeile!

Gata, fraților, a intrat în vigoare! De astăzi sărbătorim pe față Ziua Femeii. Și – pentru că roata se învârte – pe 19 noiembrie, femeile din viața noastră care ne iubesc nu mai trebuie să se ascundă. E oficială și Ziua Bărbatului! Copiată din Wikipedia, votată în Parlament și promulgată de președinte, legea care fixează astea două date e betonul care lipsea relațiilor de pe la noi. Despre această lege – simbol al superficialității din politica românească – am mai vorbit. Știți mersul, click aici și revedeți.
Azi vreau să vă spun că simt o ușurare!
Habar nu aveam că mă mișcam la limita legalității când luam o foaie de hârtie colorată și o umpleam cu flori, fluturi sau inimioare, desenate strâmb. O scuză aveam, eram copil. Nu știam ce e aia lege, eu abia puteam scrie, supravegheat de bunic: ”Mami Alecu te IUBesc!”
Cine se gândea la legi când lua cea mai frumoasă zambilă din piață și apoi, alb la față ca și cupele ei de parfum, o dădeam primei iubite? Oare la fel bătea și inima nelegiuiților, cum îmi bubuia mie când îmi mulțumea cu un sărut?

N-am știut eu, atâta amar de ani, că nu e obligatoriu, că altfel nu mai cotrobăiam prin cartier să caut flori pentru nevastă. Deși, dacă odată uit de flori, se uită la mine ca milițianul care te prinde furând de pe stradă tăblițele de semnalizare.
Trec peste glumă și vă spun sincer, legal sau ”la liber”, chiar de-ar fi obligatoriu sau, dimpotrivă, interzis, un 8 martie în care să nu spui nimănui ”La mulți ani!” e unul irosit.
Și nu-l voi irosi nici pe ăsta.

Comentarii via Facebook

comments

Publicat in Editoriale. Bookmark permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.