De ce să fim mai buni?

Sărbătorile religioase, de orice fel, sunt pentru noi, românii, un bun prilej nu numai pentru răsfățuri culinare, dar și pentru o prezenţă mai activă a credinței în viața noastră de zi cu zi. Dar e oare credință să îți pui dorințe, să repeți obsesiv lista de lucruri pe care Divinitatea ar trebui să le rezolve ca tu să ai mai mult confort pe Pământ? Învățații spun că nu, dar impulsul de a profita de o sărbătoare pentru a crede că ți se rezolvă toate problemele este prea mare. Mai mare decât Credința, așa cum o vedeau înaintașii.

Așa că și urările se vor mula pe așteptările destinatarului, lucru pe care cred că îl observați din cele pe care le primiți și cele pe care le faceți… Dacă faceți.

O aiureală… Eu vă urez Paște fericit, iar fiecare va ști ce înțelege prin asta, fie că fericirea îi va veni din înțelegerea semnificației acestei sărbători, fie din împlinirea unor dorințe mai pământești.

P.S.: Oricum, perioada asta, prin sărăcie, agitație, a scos la iveală din oameni ce e mai urât sau, dimpotrivă, ce e mai frumos. Gesturi de o bunătate greu de explicat, dar și trădări neașteptate… așa că loc de împliniri este, slavă Domnului. Legat de titlu… nici eu nu am un răspuns clar.

Comentarii via Facebook

comments

Publicat in Editoriale. Bookmark permalink.

2 Responses to De ce să fim mai buni?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.