Deta este un caz politic

Fără a mă interesa prea tare ce concluzii au inspectorii Corpului de Control al IGPR asupra incidentului din Deta, cred că se impun 2 concluzii: prima este că scandalul a devenit unul naţional dintr-unul local din cauza ( sau datorită?) inspectorului şef al Poliţiei Române chestorul Liviu Popa şi, a doua, dacă băieţii primarului Petru Roman s-au bucurat de protecţie, atunci ea a fost una de ordin politic.

Multă lume s-a întrebat cum de o încăierare dintr-un orăşel de provincie a ajuns scandal naţional. Primele ştiri s-au dat, aşa cum se întâmplă aproape zilnic, din senzaţionalism simplu. Imaginile erau vii, oameni strigând şi ameninţând cu bătăi de stradă, răniţi filmaţi pe paturile de spital… toate sunt premizele unui caz de fapt divers, puţină agitaţie şi apoi bine meritata uitare. Totuşi…

În locul unor declaraţii despre pedelistul care-şi protejează copiii şi despre doi gabori locali care au intervenit sau nu ( ce urmau să se piardă şi ele la apariţia următorului eveniment breaking news) Deta a devenit şi s-a impus ca eveniment de importanţă naţională. Cred că acest lucru a fost facilitat de intempestiva venire la faţa locului a şefului Poliţiei Române. Prezenţa lui Popa acolo a dat redacţiilor convingerea că se aflau în faţa unui caz neobişnuit. Şi aşa a rămas!

Pe de altă parte, primele declaraţii ale chestorului – susţinute de cele ale inspectorului şef timişorean – mă conduc spre a doua concluzie. Dacă şefii Poliţiei vorbeau deschis despre cazuri concrete de dosare de violenţă închise, de legături cu contrabandiştii de ţigări şi de încercări nereuşite de schimbare a şefului Poliţiei Deta, atunci cine i-a protejat pe cei doi bătăuşi? Declaraţiile politicienilor PD-L au întărit şi ele convingerea că familia Roman putea face tot ce-I trece prin cap datorită legăturile politice ale primarului.

Din acest motiv cred că afacerea Deta este una politică şi e nevoie ca ea să fie desluşită.

Comentarii via Facebook

comments

Publicat in Editoriale. Bookmark permalink.

4 Responses to Deta este un caz politic

  1. Pingback: Pe sub flori ma leganai….ai, hai! « lunapatrata

  2. Pingback: Trafic cu Hituri (runda 77) « Teo Negură

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.