Exclusiv: Declaraţia de învinuit a germanului Klaus Zander

Document din dosarul de proxenetism şi prostituţie masculină

Reproduc un fragment din declaraţia dată de omul de afaceri Klaus Zander la reţinerea sa de către Parchetul Capitalei. Trebuie spus că apărarea oficială a germanului este că plătea diverse sume de bani pentru servicii sexuale doar ca ajutor financiar pentru tinerii săi parteneri. Pe surse,omul de afaceri se apără invocând, prin intermediari, că afacerile sale din Portul Constanţa l-au deranjat pe un om foarte potent, atât financiar, cât şi prin relaţiile sale politice. Declaraţia de învinuit pare să contrazică această ultimă apărare, dar rămâne de văzut ce argumente va putea aduce germanul arestat pentru relaţii sexuale cu minori:

Precizez că atunci când Andrei Staicovici ( n.n. Adi BMW, fost partener al lui Zander, arestat şi el, pentru proxenetism ) venea cu vreun băiat sau 2 la mine acesta îi transporta înapoi la Bucureşti. Andrei aştepta ascultând muzică până când eu întreţineam acte sexuale cu persoana adusă, după care consumam băutură, mai stăteam de vorbă, după care Andrei pleca spre Bucureşti cu persoanele cu care venise.

În aceste situaţii, Andrei Staicovici vine la mine cu unul sau 2 băieţi ca să facem sex cu aceştia. (…) Pe aceşti băieţi care vin cu Andrei Staicovici, respectiv pe unii dintre ei, eu îi răsplătesc cu câte 200-250 lei dacă mi-au plăcut sau dacă din discuţiile cu aceştia rezultă că au nevoie de un ajutor la şcoala post-liceală, pentru medicamente sau taxi, pentru vreo petrecere pe care doreau să o organizeze. Atunci când eu mă hotăram să le dau acelor tineri care erau aduşi de Andrei Staicovici vreo sumă de bani aceasta era decizia mea.

Băieţii aceia nu-mi cereau bani. Au fost discuţii în care mi s-a spus că 100 de lei erau suficienţi pentru acei băieţi, pentru taxiul în oraş şi un pachet de ţigări.”

Probele de la dosar sunt în contradicţie cu această declaraţie, fiind interceptate convorbiri în care se purtau adevărate negocieri asupra preţului unui act sexual şi asupra comisionului ce revenea celui ce fixa întâlnirea.

Comentarii via Facebook

comments

Publicat in Editoriale. Bookmark permalink.

3 Responses to Exclusiv: Declaraţia de învinuit a germanului Klaus Zander

  1. Pingback: Daca eu as disparea…. « lunapatrata

  2. Pingback: Genul meu de cumpărături « Teo Negură

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.