Îmi e mai frică de ministrul Sănătății decât de Olivia Steer!

editorial 11 august

Aproape nimeni nu ”a avut timp” de o știre pe care eu o consider importantă, pentru că ea demonstrează un lucru pe care l-am intuit încă de la începutul verii: Ministerul Sănătății a încercat să-și mascheze incompetența în problema asigurării populației cu vaccinurile necesare și să ascundă o realitate cruntă a societății noastre: sute de așezări nu au un medic.
Pentru variile epidemii care ne lovesc s-a găsit vinovatul perfect: militanții anti-vaccin. Periculoși, e adevărat, pot face prozeliți în cele mai variate medii, fie hipsteri pozitivi, cum e publicul divei Steer, fie habotnici, speriați cu afurisenia de un popă ciudat din deșertul dobrogean.
Acum ministrul Florian Bodog a decis să o demită pe Amalia Șerban, directorul general al Direcției Generale de asistență medicală și sănătate publică.
Motivul oficial este că tergiversează achiziția publică de vaccin antigripal, dar cel neoficial este că Bodog a căutat rapid un țap ispășitor după ce premierul l-a făcut de cacao în ședința de guvern, interesându-se de mersul cumpărării de vaccinuri. La fel a procedat și în vară, când a demis cinci șefi de direcții județene care aveau procentaje de sub 50% vaccinare. La acest procent adăugați că 12% dintre părinți refuză vaccinarea și vedeți ce procent uriaș rămâne: peste 30%. Ăștia din urmă sunt copii nevaccinați din cauza statului român! Să reducă la tăcere vocile neautorizate, sunt de acord, dar să văd și demnitari care rezolvă problemele care produc grosul efectelor negative.
Aceasta este, de fapt, realitatea crudă a procentelor relativ mici de copii vaccinați, lipsa banilor, a politicilor constructive în domeniul sănătății, lipsa de personal, bani aruncați pe campanii de informare idioate sau măcar ineficiente. Treceți pe lista asta și primul proiect de lege a Vaccinării Obligatorii la care s-au operat multe schimbări, pentru că prima versiune era o fanfaronadă ieftină, menită să se războiască tot cu anti-vacciniștii și nu să oblige oficialii să asigure asistență medicală și produse medicale întregii populații.
Nu e Bodog singurul vinovat, poate doar un guraliv continuator al politicilor falimentare în domeniu.

Comentarii via Facebook

comments

Publicat in Editoriale. Bookmark permalink.

One Response to Îmi e mai frică de ministrul Sănătății decât de Olivia Steer!

  1. florin says:

    Sa vedem ce mai spuneti cand apar viitoarele gripe aviara/porcina/mediatica cu viitoarea lege totalitara.

    https://imgur.com/a/Uq7M4 de aici https://www.senat.ro/Legis/PDF/2017/17L216FG.pdf pagina 5

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.