În Jandarmerie au început testările pentru concedieri. Verde şi pentru teste în Poliţie şi Poliţie de Frontieră

Astăzi au început în toate unităţile Jandarmeriei Române testele date de subofiţeri pentru a îşi păstra funcţiile de “subofiţeri operative”. Din informaţiile mele nu e vorba şi de ofiţeri, unii dintre ei urmând să treacă prin teste asemănătoare abia după ce se va termina evaluarea subofiţerilor.

Fiecare unitate a primit numărul de oameni pe care trebuie să-i dea afară. Practic, potrivit Statutului Cadrelor Militare, cei selectaţi vor mai fi plătiţi timp de 3 luni, timp în care se presupune că-şi caută o altă unitate din sistem pentru a se încadra. Dar, cum funcţiile vacante au fost primele desfiinţate, e puţin probabil ca un subofiţer căzut la testul din propria unitate să-şi găsească loc în altă parte, aşa că-l aşteaptă şomajul sau angajarea la un privat.

Unităţile au organizat comisii de testare care au stabilit din ce legi şi regulamente vor fi examinaţi angajaţii. Unii chiar au elaborate seturi de întrebări la care să se pregătească cei testaţi. Peste tot testul va fi oral, iar subofiţerii au fost obligaţi să semneze că sunt de acord să fie filmaţi în sala de examinare.

În Poliţie şi Poliţia de Frontieră testările au fost amânate pentru că s-a aşteptat decizia Curţii Constituţionale asupra modificărilor aduse Statutului Poliţistului. Singura problemă era dacă perioada de plată a celor concediaţi va fi de 3 sau 6 luni. Din informaţiile mele, CSAT a decis la ultima şedinţă să înceapă şi la aceste arme ale Ministerului de Interne testările în vederea concedierilor.

Vă reamintesc că Traian Igaş are de concediat aproape 10.000 de salariaţi, salariile acestora nefiind cuprinse în bugetul pe 2011. Până când se vor lua aceste măsuri toţi salariaţii vor primi lunar cu 30% mai puţini bani.

Comentarii via Facebook

comments

Publicat in Editoriale. Bookmark permalink.

One Response to În Jandarmerie au început testările pentru concedieri. Verde şi pentru teste în Poliţie şi Poliţie de Frontieră

  1. Pingback: Miercurea fara cuvinte – Sa ne iubim! « lunapatrata

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.