Iubitorii de cai bat în lemn, SRI Iaşi bate-n pereţi

Poate pentru unii poate părea ciudat ce se întâmplă la Iaşi, se găsesc două camere de filmat în birourile unor consilieri, DNA le revendică, subliniind că au fost montate cu acordul judecătorilor, iar a doua zi SRI verifică întreaga clădire pentru a depista şi alte mijloace de înregistrare amplasate în sediul Consiliului Judeţean. Au apărut deja informaţii pe surse cum că unul dintre foştii şefi ai Diviziei judeţene de informaţii ar fi un apropiat al liberalilor…, sugerându-se chiar că vicepreşedintele liberal al CJ ar fi avut informaţia privind montarea camerei de luat vederi de la un fost lucrător SRI.

Sincer, în evoluţia evenimentelor de la Iaşi sunt elemente clare că a existat o scurgere de informaţii, iar sursa a fost destul de credibilă pentru ca toată presa să fie chemată înainte de a se scobi în perete. Dacă aveau răbdare şi spărgeau peretele înainte de a chema televiziunile, ţinea povestea cu privitul peretelui în soare. Practic, e incredibil să vezi o pată pe perete şi să fi atât de sigur încât să rişti să te faci de kko în faţa ziariştilor. Nu, e clar, ştiau… dar ce poate părea de neînţeles este acţiunea ulterioară a SRI.

Dacă mijloacele de înregistrare au fost montate legal, de ce ar deconspira serviciul secret o acţiune a DNA? Păi cine a zis că o deconspiră? La Iaşi, a avut loc, a doua zi după scandalul camerelor găsite, cea mai amplă operaţiune de liniştire a celor implicaţi cu un singur scop evident, culegerea de informaţii în continuare.

P.S.: Cea mai groaznică imagine a statului român, aşa cum e el acum, o dau cei care căutau cu un camion plin de cai torturaţi un călău…

Comentarii via Facebook

comments

Publicat in Editoriale. Bookmark permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.