Klaus Predoiu sau Cătălin Iohannis? Sau poate Crin Blaga?

Fiți atenți cum e filmul evenimentelor viitoare: PDL are un candidat la prezidențiale, Cătălin Predoiu, PNL se reunește pe 21 iulie și va decide atunci dacă ar tipări afișe cu fața lui Crin Antonescu sau cu a lui Klaus Iohannis. Lucrurile cam par tranșate după cum tot mai mulți lideri liberali și-ar face selfie-uri cu un wursht în mână doar ca să vadă lumea ce neam european preferă… Orice al alege, candidatul lor se duce să se măsoare cu Predoiu, pentru a alege candidatul noii alianțe. Simpla idee de a măsura pe cineva cu Predoiu este onorantă pentru fostul ministru al Justiției, dat fiind faptul că până acum scorurile sale în sondaje nu i-au permis să se măsoare cu nimeni, în zona aia a cifrelor el fiind singur.
Dacă totuși îl aleg pe Crin Antonescu, măsurarea cu Predoiu devine simplă investiție în vacanța vreunui sociolog. E scenariul de care eu cred că îi e cel mai frică lui Iohannis. El rămâne primar, pregătirea de 5 ani pentru a fi premier spulberându-se în fașa promisiunii că PDL dă premierul. Acum vă las să vă gândiți dacă Blaga îl lasă pe Predoiu să se joace și de-a premierul…
Nu am niciun dubiu, însă, că sondajele ar arăta că un premier mai apreciat ar fi Iohannis. Acceptă PDL să cedeze și numele și ambele poziții în Stat? Depinde cât de disperați sunt după atâta amar de Opoziție.
Dacă e desemnat de PNL Iohannis, lucrurile se simplifică. Fie el președinte și premier de la PDL, preferat de sas fiind Predoiu, fie Predoiu candidat ( pentru a se feri de eventualul naționalism al votantului român) și neamțul posibil premier.
Care e varianta câștigătoare? La care s-ar ralia pentru turul al doilea votanții băsiști? Nu mă pricep și… nici nu aș da sfaturi unor așa înalți oameni de stat. Ce se va întâmpla în oricare din aceste cazuri dacă Victor Ponta permite demonizarea sa pentru a ceda candidatura unui coleg de partid care i-ar promite că rămâne premier?

Comentarii via Facebook

comments

Publicat in Editoriale. Bookmark permalink.

One Response to Klaus Predoiu sau Cătălin Iohannis? Sau poate Crin Blaga?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.