Luptele din Sănătate, faza pe mass-media. Urmează arestări?

Se închid nişte spitale. Măsura e luată aberant din punctul meu de vedere, pentru că ele nu sunt înlocuite măcar de nişte puncte unde să se acorde primul ajutor, dacă tot se transformă în case de bătrâni sau de copii, după cum o fi ”cererea” în zonele respective. Măsura nici nu e greu de explicat atunci când vorbeşti de spitale de unde oamenii pleacă mai bolnavi decât sunt la internare, unde medicii plictisiţi de propria viaţă uită nu numai jurământul lui Hipocrat, dar şi promisiunile făcute la mesele birturilor de gară. OK, adevărul e la jumătatea drumului, dar ieri s-a întâmplat un lucru foarte grav, din punctul meu de vedere.

Poate că secvenţa cu femeia leşinată la mitingul pentru oprirea închiderii spitalului a fost regizată, dacă da, e o tâmpenie de zile mari. Sunt sigur şi că nu toate mitingurile din ţară sunt spontane, dar, spontane sau nu, ele sunt justificate prin aceea că oamenii, în sinea lor, sunt sigur speriaţi de lipsa unei asistenţe medicale în apropierea casei.

Ieri însă ministrul Cseke Atilla a dat, la o conferinţă de presă, fotografii cu o femeie măcinată de escare după ce a fost ţinută luni întregi într-unul dintre spitalele închise, Spitalul Băneasa din Constanţa. Nu aşa acţionează un ministru, el trebuia să ne prezinte concluziile organismelor de control pe care le patronează sau să certe inertul Colegiu al Medicilor care niciodată nu ia atitudine când apar cazuri de malpraxis. Nu el distribuie dezvăluiri, avea el căi de a o face. Sincer, îmi e indiferentă soarta acestui ministru şi, dacă nu aş fi sigur că ar fi înlocuit cu un alt Cseke, aş spune că atunci când un demnitar face publice asemenea imagini trebuie să le însoţească de demisia sa din demnitatea ocupată.

Pe lângă asta, sursele mele spun că ăsta e doar începutul unei campanii de denigrare a medicilor, ca o justificare publică a închiderii spitalelor, campanie ce va merge până la arestări în rândul doctorilor.

P.S.: La mulţi ani, „Puterea”! Evident, ziarul…

Comentarii via Facebook

comments

Publicat in Editoriale. Bookmark permalink.

3 Responses to Luptele din Sănătate, faza pe mass-media. Urmează arestări?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.