Marţi 13, două bancuri despre ghinioane!

Astăzi e marţi 13 şi nu vreau să vă împui capul cu prostii şi aprecieri, cred că sunteţi şi aşa destul de stresaţi pentru că (nu-i aşa?) şi celor care nu cred în superstiţii le merge prost dacă le taie calea o pisică neagră! Aşa că vă spun doar două bancuri despre ghinion.

Cică într-un sat evreiesc din Polonia moare singura vacă. Rămaşi fără lapte pentru copii, ţăranii au strâns toţi banii să cumpere o altă vacă. Puteau lua una din Minsk, care costa 1.000 de ruble, sau de la Moscova, dar costa 2.000 de ruble. Deşi cea moscovită avea acte şi certificate, aleg să o ia pe cea din Belarus. O aduc în sat şi constată că dă lapte mult şi bun şi decid să o împerecheze. Ultimii bani îi dau pe un taur, dar… când taurul venea dinspre stânga, vaca o lua la dreapta şi dacă taurul venea din dreapta, vaca mergea în stânga. Disperaţi, merg la rabin să vadă ce e de făcut. Rabinul ascultă şi zice: „Aţi luat vaca din Minsk!”. „Rabi, de unde ştii asta? Era un secret, eşti formidabil, cum ai aflat?” Rabinul se scarpină în perciuni şi spune: „Nevastă-mea e din Minsk…”.

Sau… Bulă era instrumentist într-o orchestră internaţională. Pare grozav, dar ascultaţi cum poveşteşte el ce i se întâmplă: Am cântat la regina Angliei şi i-a plăcut. A zis: „Umpleţi-le instrumentele cu aur!”, cel cu trombonul a dat lovitura, cel cu tuba a strâns aproape tot, eu cu piculina… am luat un lănţişor. Am fost apoi la Casa Albă, le-a plăcut şi au strigat: „Umpleţi-le instrumentele cu dolari!”. Cel cu trombonul şi-a luat maşină, cel cu tuba casă, eu cu piculina mea… abia mi-am luat un hot-dog. Am cântat apoi la un şeic, s-a enervat şi a strigat: „Umpleţi-le instrumentele cu rahat!”. Trombonul nu a încăput în găleată, tuba nici atât, dar piculina mea… ce să mai spun!

Concluzia mea e că norocul şi-l mai face omul şi cu mâna lui.

Comentarii via Facebook

comments

Publicat in Editoriale. Bookmark permalink.

One Response to Marţi 13, două bancuri despre ghinioane!

  1. eBizar says:

    Foarte interesant articolul. Mai revin pe blog!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.