Marţi 13, două bancuri despre ghinioane!

Astăzi e marţi 13 şi nu vreau să vă împui capul cu prostii şi aprecieri, cred că sunteţi şi aşa destul de stresaţi pentru că (nu-i aşa?) şi celor care nu cred în superstiţii le merge prost dacă le taie calea o pisică neagră! Aşa că vă spun doar două bancuri despre ghinion.

Cică într-un sat evreiesc din Polonia moare singura vacă. Rămaşi fără lapte pentru copii, ţăranii au strâns toţi banii să cumpere o altă vacă. Puteau lua una din Minsk, care costa 1.000 de ruble, sau de la Moscova, dar costa 2.000 de ruble. Deşi cea moscovită avea acte şi certificate, aleg să o ia pe cea din Belarus. O aduc în sat şi constată că dă lapte mult şi bun şi decid să o împerecheze. Ultimii bani îi dau pe un taur, dar… când taurul venea dinspre stânga, vaca o lua la dreapta şi dacă taurul venea din dreapta, vaca mergea în stânga. Disperaţi, merg la rabin să vadă ce e de făcut. Rabinul ascultă şi zice: „Aţi luat vaca din Minsk!”. „Rabi, de unde ştii asta? Era un secret, eşti formidabil, cum ai aflat?” Rabinul se scarpină în perciuni şi spune: „Nevastă-mea e din Minsk…”.

Sau… Bulă era instrumentist într-o orchestră internaţională. Pare grozav, dar ascultaţi cum poveşteşte el ce i se întâmplă: Am cântat la regina Angliei şi i-a plăcut. A zis: „Umpleţi-le instrumentele cu aur!”, cel cu trombonul a dat lovitura, cel cu tuba a strâns aproape tot, eu cu piculina… am luat un lănţişor. Am fost apoi la Casa Albă, le-a plăcut şi au strigat: „Umpleţi-le instrumentele cu dolari!”. Cel cu trombonul şi-a luat maşină, cel cu tuba casă, eu cu piculina mea… abia mi-am luat un hot-dog. Am cântat apoi la un şeic, s-a enervat şi a strigat: „Umpleţi-le instrumentele cu rahat!”. Trombonul nu a încăput în găleată, tuba nici atât, dar piculina mea… ce să mai spun!

Concluzia mea e că norocul şi-l mai face omul şi cu mâna lui.

Comentarii via Facebook

comments

Publicat in Editoriale. Bookmark permalink.

One Response to Marţi 13, două bancuri despre ghinioane!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.