Update: Radu Balanescu este noul sef al masoneriei regulare din Romania

Vreau să vă supun atenţiei trei cuvinte şi definiţiile pe care ni le oferă Dicţionarul Explicativ Român. Primul este „masonerie”, la care dicţionarul spune: „curent religios şi filozofic care se caracterizează prin ritualuri mistice şi prin îmbinarea lor cu principiile etico-morale şi politice”. Nimic nu spune cartea asta despre ce este, ce înseamnă şi ce ar putea însemna acest cuvânt. Apoi am căutat termenul „frăţie” şi scrie aşa: „1) Relaţie familială între doi fraţi; 2) Prietenie strânsă între două sau mai multe persoane; 3) Legătură de solidaritate în scopul atingerii unui ideal comun, fraternitate.” Mai e o definiţie ce ar putea lega cele două cuvinte căutate până acum  în DEx, „ 1) fraternitate; 2) Înfrăţire, solidaritate, unitate” .

În România, cele două cuvinte se îmbină perfect cu un al treilea, „trădare”. Iată ce scrie la el: „A înșela în mod voit și perfid încrederea cuiva, săvârșind acte care îi sunt potrivnice, pactizând cu dușmanul etc. ♦ A fi neloial față de cineva sau de ceva. ♦ A se abate de la o linie de conduită, a dovedi inconsecvență față de o acțiune, de o idee etc. “ Din păcate fiecare cuvânt din definiţie s-a făcut simţit în ultimele săptămâni schimbând mult, pentru o perioadă îndelungată, definiţiile celorlalte două cuvinte.

PS

Conventul Marii Loji Nationale din Romania a decis ca noul Mare Maestru sa fie doctorul Radu Balanescu, directorul medical al Spitalului Grigore Alexandrescu. Balanescu a fost ales din turul al doilea, cu 533 la 412 voturi, depasindu/si contracandidatul, diplomatul Mircea Gheordunescu. La primul tur de scrutin, doctorul avea un avans de doar 10 voturi, rezultatul fiind 495 la 485. Conventul s/a organizat dupa ce, timp de o luna, toate atelierele din tara au ales din 7 candidati, Balanescu si Gheordunescu fiind finalistii. In ultimii sapte ani, MLNR a fost condusa de Eugen Ovidiu Chirovici. Un mandat de Mare Maestru este de 3 ani, un mason putand avea cel mult doua mandate consecutive.

Comentarii via Facebook

comments

Publicat in Editoriale. Bookmark permalink.

6 Responses to Update: Radu Balanescu este noul sef al masoneriei regulare din Romania

 1. Mihaela says:

  Va deranjez doar pentru a va face cunoscuta aparitia unei noi reviste online de educatie medicala si de sanatate, cu terapii naturiste si alternative. Zilnic apar noi si interesante articole la ECOMEDICA.RO

 2. horia says:

  nu am inteles cu ce se ocupa masoneria si de ce atata mister in jurul ei , poti sa respecti omul si la vedere

 3. fratele mai mare says:

  O sa fii ars intre coloane frate Alecule pentru prostiile pe care le scrii!

 4. nanumihai says:

  articolul 40 din constitutie spune ca orice societate cu caracter secret e ilegala, sunt permise numai cele cu activitate reglementata. Dar totusi Masoneria a modelat lumea moderna

 5. Acelceeste says:

  Tradare! tradare! de N ori TRADARE, dar … stim noi toti ca … Inca de la pasopt coane Alecule noi…….
  O avem in noi, in esenta noastra intima, dincolo de gene si cod genetic, in Miorita noastra interioara.
  Nu este pacat ce facem noi. Nu, nu, nu e Pacatul. Adica nu este prea curvie. Este doar o curvie scurta, in fuga, in cabina de tir, de foame si saracie, de mizerie infinita, profunda.
  Nici asta nu stim macar sa o facem intreaga si de calitate.
  Dar ce stim???

  Cineva spunea ca „dacii sunt cei mai harnici si viteji dintre Traci”.
  Coane Alecule iti dai seama ca daca Dacii suntem noi cat de harnici si viteji sunt ceilalti.
  Ce mari suntem!!! puii de Daci adica noi – cei mai harnici si viteji dintre bulgari – tracii de odinioara.

  Cat despre Masoneria Romana se poate spune cuprinzator ca nu este germana nici engleza, e Romana. Si atat. Si de altfel de ce n-ar fi?

  cu drag fratesc:.

 6. akos birtalan says:

  Constitutia interzice oraganizatiile secrete , dar masoneria se face ce ploua…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.