Mircea Geoană: Doar partidul poate schimba candidatul de prim-ministru

Printr-un schimb de sms-uri, fostul candidat la președinția României Mircea Geoană mi-a spus părerea sa despre zvonul că ar putea fi desemnat premier de către fostul său rival pentru fotoliul de la Cotroceni. Proaspătul reîntors în PSD mi-a scris: Doar partidul poate schimba candidatul de prim-ministru.

Scurt și la obiect. Adică, dacă există vreun grup în partid care vede un alt personaj la comanda Palatului Victoria, trebuie întâi să organizeze un congres și acolo delegații să decidă schimbarea de nume. Vorbind de partid și nu de cel care desemnează candidatul la funcția de premier, Geoană lasă practic de înțeles că discuția trebuie să pornească de la membrii partidului și nu de la Cotroceni. Decriptarea mesajului: Nu, Geoană nu e candidat pentru această funcție și dacă i s-ar propune de către Traian Băsescu ar refuza.

Zvonul – lansat practic de Mihai Răzvan Ungureanu, în campanie, când a spus că l-ar fi preferat pe Geoană ca premier al USL  – a apărut din cauza anunțului lui Victor Ponta că are discuții cu UDMR.  S-a spus că e un avertisment către cei dornici să discute cu ARD, PP-DD și … Cotroceni susținerea unui alt premier. Cred că de fapt mișcarea ascunde mai degrabă dorința de a-i închide lui Traian Băsescu cât mai multe porți de negociere, lăsându-l doar cu ARD-ul dezorientat și dornic de reorganizare. De altfel, teoria cade și pentru că procentul UDMR, 6%, e mult sub cel al UNPR sau al parlamentarilor controlați de baronii locali care ar face parte dintr-un eventual complot anti-Ponta.

Comentarii via Facebook

comments

Publicat in Editoriale. Bookmark permalink.

One Response to Mircea Geoană: Doar partidul poate schimba candidatul de prim-ministru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.