O surpriză pentru USL în septembrie. Se conturează o nouă majoritate parlamentară în jurul PDL?

Ocupați cu tot felul de evenimente mai mult sau mai puțin colaterale, pierdem uneori din vedere unele semne ale unor posibile evenimente ulterioare. Un astfel de caz este cel al inițiativei PDL de a strânge semnături pentru convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pentru a lua cunoștință de hotărârea Curții Constituționale de a invalida referendumul din 29 iulie.
Mircea Toader, desemnat de partid să facă această operațiune, a strâns 147 de semnături, dar nu a mai fost nevoie de această hârtie pentru că, așa cum știți, sesiunea a fost programată pentru luni.
Lista ascunde însă ceva – de fapt 6 ”ceva-uri”. Pe lângă 141 de parlamentari ai PDL, evident interesați de revenirea cât mai grabnică a președintelui la Cotroceni, au semnat și 6 parlamentari din alte grupuri: 2 de la UDMR, 3 de la minorități și un independent… Niciunul dintre ei nu cred că risca să semneze un act atât de important ca mesaj politic fără acordul liderilor de grup.
Atitudinea UDMR pe timpul crizei suspendării este cunoscută, așa că nu ar fi de mirare dacă își caută noi aliați, mai exact dacă încearcă să-și repare vechile alianțe. Minoritățile naționale, 17 parlamentari, sunt renumiți pentru felul cum au jucat atât la validarea guvernului Ungureanu cât și la demiterea aceluiași cabinet.
Personal nu cred că o nouă alianță parlamentară își propune înlocuirea unui Guvern USL cu unul format în jurul PDL, electoral ar fi o prostie, dar înlocuirea lui Victor Ponta cu un alt premier social-liberal ar putea fi o lovitură de imagine, cuantificată de democrat-liberali.

Comentarii via Facebook

comments

Publicat in Editoriale. Bookmark permalink.

10 Responses to O surpriză pentru USL în septembrie. Se conturează o nouă majoritate parlamentară în jurul PDL?

  1. Pingback: Români, “ciocu mic”! « Popateapa's Blog

  2. Pingback: Români, “ciocu mic”! | Ziarul lui Ipu

  3. Pingback: Români, "ciocu mic"! - Ziarul lui Ipu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.