Poker pe dezbrăcate cu Vântu şi Băsescu

Aşteptam şi dezvăluirile făcute de Sorin Ovidiu Vântu, dar mărturisesc faptul că mă pregăteam să le văd prin ziare sau la una dintre cele două televiziuni de ştiri. A ales să le facă direct, prin intermediul declaraţiei date în faţa instanţei de recurs. Asta îmi sugerează două lucruri. Primul este că a luat în propriile mâini apărarea sa, cel puţin pe linia imaginii. Al doilea lucru sugerat este că instanţa este cel mai bun loc pentru a face astfel de declaraţii. Pretextul e că ele sunt făcute în apărare, deşi SOV ştie că nu au relevanţă judiciară, dar îşi dă seama că efectul e că îi obligă şi pe adversarii săi să le reproducă. Minimalizându-le, criticându-le, cum o fi, dar nu pot face abstracţie de ele.

Prin tema propusă de mărturisiri, SOV mai face un lucru, îl obligă pe preşedinte să ia o atitudine publică privind arestarea sa, acuzele de până acum fiind făcute doar la nivelul comentariilor. Şi mai e ceva, scoţând prima haină ce acoperea pudică secrete ştiute doar de cei doi, Vântu provoacă un poker pe dezbrăcate, anunţând, de fapt, că are astfel de povestioare pentru fiecare termen de judecată la care va fi adus sub escortă. E o cacealma? Orice pokerist ştie că e o singură cale de a afla, să plăteşti.

Se va prinde preşedintele în acest joc? Dacă lucrurile se întâmplau acum un an, eram sigur că da, acum nu ştiu ce să spun.

PS Şi pentru că cei doi mai au mult de tras unul în celălalt, mi-am adus aminte de un banc. Cică un arab, cu o mitralieră în mână şi două grenade la centură, era alergat de un tanc israelian. Arabul trage în tanc, nimic, maşinăria înainta imperturbabilă. Trage şi ultimele gloanţe, dar tancul nu ceda. Aruncă o grenadă. Nimic. O aruncă pe a doua, tot nimic. Atunci se aude o voce din tanc: „Cumperi muniţie?”.

Comentarii via Facebook

comments

Publicat in Editoriale. Bookmark permalink.

5 Responses to Poker pe dezbrăcate cu Vântu şi Băsescu

 1. maria says:

  Sper ca SOV sa mai poata juca poker de acum incolo doar prin celula cu colegii de breasla.

 2. Anca says:

  Mie mi-e de altceva, anume ca stam asa si ne uitam ca prostii cum se dezbraca Vantu si pe cand ramane Vantu in underwear, intra si voice-over-u’: „Boxer briefs… by Calvin Klein”. Si cu aia ramanem.

 3. mara says:

  depinde a a treia parte :D.e vorba veche romaneasca – cand 2 se bat, al treilea castiga. nu stiu cat e lupta intre cei 2, cat intre serviciile de rigoare. si apoi va fi pace 🙂

 4. Baietel says:

  Melodie veche ,reactualizata:Bate …vantu,trestia si se vede chestia! IN CORPORE, se pare!

 5. Felix says:

  Astazi chiar am avut un soc cand am vazut ca a fost eliberat Vantu, insa m-am consolat cu gandul ca va ajunge repede inapoi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.