Ponta – Cărtărescu… sau „Mă miram eu să am pământ în fund!”

O fi interesant şi cu Lukoil, cu procurorii ba presaţi să ridice sechestrul ruşilor ba să-l tăvălească mai puţin pe Daniel Funeriu. O fi interesant şi cu gradul de vioiciune al spermatozoizilor candidaţilor la prezidenţiale ( subiect de la care pe nedrept sunt discriminate Elena Udrea şi Monica Macovei) dar subiectul zilei este susţinerea lui Victor Ponta pentru Mircea Cărtărescu în cursa pentru premiul Nobel!
Ce l-o fi mâncat în fund nu pot să înţeleg! Adică e clar că statul cu fundul pe nasul unor consilieri gâdilă prin respiraţia lor tot mai sacadată, dar de aici până la… Era clar că omul nu e în nici o cursă, că premiul merge la altul, ca în fiecare an de altfel. Era clar şi unde se va şterge Cărtărescu şi unde îl va sfătui pe premier să-şi bage urările de bine. Întreaga imagine pare aşa: stătea Ponta şi era puţin invidios că ia Gabi Firea toată „carnea” de pe net şi brusc îi vine o idee, „Gata! Hai s-o iau şi eu de la Cărtărescu!”
Eu cred că Ponta, printre mulţii consilieri pe care-i plătim noi ca pe apa caldă, are pe undeva un sclav mic. Nebăgat de nimeni în seamă, abia de prinde un sandviş în pauza de prânz, consilierul pe probleme de „Succes România!” trăieşte pe net. El simte imediat când un concurs de orice fel produce emoţie şi imediat o ia pe scări în sus şi urlă la uşa şefului. „Şefu, şefu, joacă Halep! O susţinem?” „Bagă, băi, un mesaj!” îi spune Victor. „Hai Steaua!” „Bagă la greu!”
Şi ăia pierd toţi de i-a mers buhul că poartă noroc ca pisica neagră. S-au poate tocmai de aia o fi zis să-l susţină pe Cărtărescu?
Pentru bancul cu miliţieni citat în titlu… căutaţi pe net dacă vă frământă… El e cam aşa: Doi poliţişti trimişi să patruleze pe străzi. Unul îşi tot sugea degetul. Celălalt, enervat, îl intreabă
-Ce dracu ai de îţi tot sugi degetul?
-Lasa-mă că am ceva în unghie şi nu ştiu dacă e pământ sau rahat.
-Esti prost. Dă-mi să verific… Îi ia degetul… miroase, gustă şi dă verdictul: Tu nu vezi că e rahat?!
-Da, ai dreptate. Că mă şi miram de unde să am eu pământ în fund.

Comentarii via Facebook

comments

Publicat in Editoriale. Bookmark permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.